Ga naar content

Bijzonder overnachten in de Achterhoek

De Achterhoek met zijn typische coulisselandschap is de perfecte plek om tot rust te komen in eigen land. Zoek je er een unieke overnachting bij, dan is je speciale ervaring helemaal compleet. We delen onze favoriete originele slaapplekken in de Achterhoek met jou. Van glampingtenten tot vakantieboerderijen en van groene vakantieparken tot romantische plekjes. Wat is jouw droomovernachting?

Leuke accommodaties

Wat zijn de mooiste overnachtingsplekken in de natuur in de Achterhoek? Wij trokken er op uit op zoek naar de meest bijzondere accommodaties en delen graag onze tips met jou.

1. Tiny House Achterhoek

Door de hele regio staan kleine schattige huisjes verstopt, de zogenaamde tiny houses. In een tiny house draait het om genieten met minder. Het huisje is klein, maar dat geeft niet want je zal er op mooie dagen niet veel zijn; bij onderstaande huisjes begint de natuur om de hoek!

  Ben jij fan van tiny houses? Bekijk dan onze pagina over overnachten in een tiny house. Hier vind je de mooiste huisjes door heel Nederland.

  2. Romantisch overnachten Achterhoek

  Voor koppels is de Achterhoek een heerlijke plek om samen te zijn. Geniet samen op een super bijzonder plekje, dit gaat jullie nog lang bijblijven! Welke romantische overnachting past bij jullie?

  3. Glamping in de Achterhoek

  De perfecte combinatie tussen kamperen en comfort. Dat krijg je bij een van de vele glamping opties in de Achterhoek. Bekijk alle pareltjes!

  Luxe tenten

   Pipowagen
   Ook super leuk om eens te doen is overnachten in een pipowagen. Dit zijn vrolijke woonwagens met een pipo-de-clown-gevoel.

   4. Vakantiehuis in de Achterhoek

   Wie op zoek is naar een fijn vakantiehuisje in de Achterhoek hoeft niet verder te zoeken. Er zijn talloze gezellige huisjes te vinden voor jong en oud, omringd door natuur. Onderstaand lichten we er graag een aantal uit maar kijk zelf ook eens bij Natuurhuisje.nl

   5. Vakantiepark Achterhoek

   In de Achterhoek vind je vakantieparken in elk formaat. Van de grotere ketens zoals Landal GreenParks tot kleinschalige particuliere parkjes. Hieronder hebben we enkele parken uitgezocht waar je uniek kunt overnachten.

    6. Vakantieboerderij Achterhoek

    Slapen bij de boer, hoe leuk is dat! Zeker in een landelijke regio zoals de Achterhoek. Je hebt diverse soorten vakantieboerderijen. Sommige boerderijen zijn niet meer in gebruik, maar zijn omgetoverd tot mooi vakantieverblijf. Op andere erven is nog wel bedrijvigheid en kun je een kijkje nemen in de stallen of bij de moestuin. Of slaap tussen de dieren! Onderstaand een aantal van de leukste boerderij-overnachtingen in de Achterhoek.

    7. Blokhut

    Beleef de Scandinavische sferen in de Achterhoek! Wanneer je in een blokhut overnacht, heb je even het idee in het hoge Noorden beland te zijn.

    8. Campings

    Ben jij een echte kampeerder, ook dan kan je prima terecht in de regio. Er zijn allerlei soorten campings in de Achterhoek, van grote kampeerterreinen met alle voorzieningen en animatie tot kleinschalige campings midden in het bos. 

    Meer inspiratie nodig voor jouw vakantie? Bekijk dan onze tips voor mooiste plekken in de Achterhoek.

    Veelgestelde vragen

    Afbeelding van Manou Kemna
    Geschreven door
    Manou Kemna
    Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!