Ga naar content

Bijzonder overnachten op de Veluwe

De Veluwe is een van de meest bijzondere regio's in Nederland, met een grote verscheidenheid aan landschappen en de grootste kans op zien van wild. Het aantal originele accommodaties in de omgeving van de Veluwe is dan ook groot: van mooie hotels tot kindvriendelijke vakantieparken, afgelegen slaapplekken in het bos en zelfs knusse, gezellige tiny houses in de natuur. Hier vind je nog echt een hutje op de hei!

Leuke accommodaties op de Veluwe

Waar kan je bijzonder overnachten op de Veluwe? Wat zijn de leukste vakantiehuizen, bungalowparken en hotels in de omgeving van Otterlo, Ede, Arnhem en Harderwijk? We geven je alvast enkele leuke tips voor mooie natuurhuisjes en gezellige vakantieparken. Vanuit deze logies kan je deelnemen aan diverse natuurexcursies om de Veluwe te verkennen.

1. Vakantiepark

Het voordeel van een overnachting op een vakantiepark is de aanwezigheid van alle voorzieningen. Winkel, zwembad, speeltuin, je kunt onbezonnen genieten van een vakantie. Geniet van een glas wijn en een boek terwijl de kinderen nieuwe vrienden maken en de natuur op het park ontdekken. De leukste parken op de Veluwe:

2. Natuurhuisjes

Natuurhuisje biedt een groot aantal vakantiehuisjes met een rustige ligging, midden in de natuur. Hier vind je kneuterige, houten huisjes met een open haard in de winter en een terras onder de bomen in de zomer. Bekijk zeker ook onze overige tips voor bijzondere overnachtingen.

Hutje op de Hei - Overnacht midden in de natuur op de Veluwe

3. Kamperen op de Veluwe

Back to basic! Ultiem opladen, dat doe je buiten. Waarom zou je dan ook niet buiten slapen? Zet je tentje op bij mensen in de tuin! Heerlijk kleinschalig en één met de natuur. Of overnacht op de Landal camping in de Veluwse natuur!

4. Hotel op de Veluwe

Nadeel van veel van bovenstaande accommodaties is dat je ze niet kunt huren voor een nachtje weg. Dan ben je beter aangewezen op een hotelovernachting. Van een kindvriendelijk hotel tot een romantisch plekje voor samen, gelukkig zijn er ook hotels in overvloed in alle dorpen op en rond de Veluwe.

5. Bed and Breakfast Veluwe

Fan van B&B's? Dan voel jij je op de Veluwe helemaal thuis. Daar zijn ontzettend veel knusse B&B's te vinden op bijzondere plekjes omringd door de Veluwse natuur. We hebben er een aantal voor je uitgekozen, verspreid over de Veluwe:

6. Ultieme luxe

Wil je jezelf of je partner een keer ultiem verwennen? Dan is een vakantiehuis met eigen hot tub, sauna of wellness ruimte hetgeen je wilt. Bekijk zeker eens onderstaande tip.

Boerderij Veluwe luxe
© Berkenrhode
Boerderij villa
Deel op Pinterest

Deze Boerderijvilla op vakantiepark Berkenrhode heeft zelfs een eigen zwembad.

Waar overnachten op de Veluwe?

De meeste accommodaties bevinden zich in de buurt van de Hoge Veluwe. Voor het nationaal park dien je te betalen; je hebt dan toegang tot een van de mooiste natuurgebieden, het Kröller-Müller Museum en tal van leuke activiteiten en begeleide tochten op de Veluwe. Bedenk je echter dat er meer is dan alleen de Hoge Veluwe: er zijn nog vele andere mooie natuurgebieden in de omgeving.

1. Overnachten in Otterlo

Otterlo is een beetje als het centrum van de Veluwe. Hier vind je hotels en accommodaties in alle prijsniveaus. Van kindvriendelijke campings tot sfeervolle Bed and Breakfasts.

2. Overnachten in Hoenderloo

Het dorpje Hoenderloo is een bekende uitvalsbasis voor de Hoge Veluwe. Het is heel toeristisch en biedt dus alle nodige faciliteiten voor een bezoek aan de regio. Diverse accommodaties, waaronder hotels, bungalowparken en campings, maar ook gezellige restaurants en cafeetjes om te genieten van je vakantie.

3. Overnachten in Ede

In Ede is altijd wel wat te beleven, het is een van de grotere steden op de Veluwe. Een winkelcentrum, uitgaansbuurt en tal van restaurants. Vanuit Ede kan je alle kanten op om de natuur in te trekken: de Ginkelse Hei, het Lunterse bos, het Edese bos, Renkums beekdal en het Wekeromse Zand, het ligt allemaal in de buurt. Meer over de natuur bij Ede.

Overnachten in Ede
© Naturescanner
Deel op Pinterest

4. Overnachten in Lunteren

Wist je dat ons kantoor ook op de Veluwe zit? Vanuit Lunteren zijn we altijd direct in het bos of op een zandverstuiving. Voordeel hier is dat het dorp nog niet heel toeristisch is. In Lunteren heb je ook diverse bezienswaardigheden, zoals de Koepel toren of het Middelpunt van Nederland

Overnachten in Lunteren
© Naturescanner
Deel op Pinterest

5. Overnachten in Arnhem

Overnacht je aan de oostelijke kant van de Veluwe, dan heb je makkelijk toegang tot het gebied rond Arnhem. Het landschap is hier weer heel anders dan aan de andere kant van de Veluwe. Heuvelachtige gebieden zoals de Posbank, wisselen af met prachtige bossen. Ook kan je hier een bezoek brengen aan Burgers Zoo en het Openluchtmuseum.

6. Overnachten in Ermelo of Harderwijk

Wil je de heide, bossen en verstuivingen van de Veluwe combineren met waterplezier, kies dan voor een slaapplek met verblijf in het noorden van de Veluwe, in de omgeving van Harderwijk of Ermelo. Langs het Nuldernauw, Wolderweid en Veluwemeer is het met goed weer heerlijk vertoeven op een van de strandjes. Of trek de wandelschoenen aan en ga wandelen in de Leuvenumse Bossen. De regio staat ook bekend om de gastronomie; hier vind je enkele van de beste restaurants op de Veluwe.

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!