Ga naar content

Bijzonder overnachten op de Veluwe

De Veluwe is een van de meest bijzondere regio's in Nederland, met een grote verscheidenheid aan landschappen en de grootste kans op zien van wild in Nederland. Het aantal accommodaties in de omgeving van de Veluwe is dan ook groot: van mooie hotels tot kindvriendelijke vakantieparken, afgelegen slaapplekken in het bos en zelfs knusse, gezellige tiny houses in de natuur.

Leuke accommodaties op de Veluwe

Waar kan je bijzonder overnachten op de Veluwe? Wat zijn de leukste vakantiehuizen en hotels in de omgeving van Otterlo, Ede, Arnhem en Harderwijk? We geven je vast enkele leuke tips voor mooie natuurhuisjes en gezellige vakantieparken met diverse natuurexcursies.

Beste plekken om te overnachten

De meeste accommodaties bevinden zich in de buurt van de Hoge Veluwe. Voor het nationaal park dien je te betalen; je hebt dan toegang tot een van de mooiste natuurgebieden, het Kröller-Müller Museum en tal van leuke activiteiten en begeleide tochten op de Veluwe. Bedenk je echter dat er meer is dan alleen de Hoge Veluwe: er zijn nog vele andere mooie natuurgebieden in de omgeving.

Vanuit Ede bijvoorbeeld kan je alle kanten op om de natuur in te trekken: de Ginkelse Hei, het Lunterse bos, het Edese bos, Renkums beekdal en het Wekeromse Zand. Overnacht je aan de oostelijke kant van de Veluwe, dan heb je makkelijk toegang tot het heuvelachtige gebied rond Arnhem, zoals de Posbank. Ook kan je hier een bezoek brengen aan Burgers Zoo en het Openluchtmuseum. Wil je de heide, bossen en verstuivingen van de Veluwe combineren met waterplezier, kies dan voor een slaapplek met verblijf in het noorden van de Veluwe, in de omgeving van Harderwijk of Ermelo.

Natuurhuisjes op de Veluwe

Natuurhuisje biedt een groot aantal vakantiehuisjes op een rustige ligging, midden in de natuur. Hier vind je kneuterige, houten huisjes met een open haard in de winter en een terras onder de bomen in de zomer. Bekijk zeker ook onze overige tips voor bijzondere overnachtingen.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen