Ga naar content

Bijzonder overnachten in Noord-Portugal

Noord-Portugal is het minst toeristische en het meest ongerepte deel van Portugal. Heerlijke regio dus voor een natuurvakantie. In en rond de nationale parken vind je nog van die authentieke accommodaties dicht bij de natuur. In de gemoedelijke dorpjes maak je kennis met behulpzame en vriendelijke inwoners.

Quinta's en pousada's

Naturescanner ging op zoek naar de mooiste en meest bijzondere overnachtingen in Noord-Portugal. Van sfeervolle quinta's en luxe bed and breakfasts tot statige pousada's. Deze laatste bieden wat meer luxe en zijn veelal gevestigd in historische locaties, zoals kastelen en kloosters, vergelijkbaar met de Spaanse paradores. Opvallend genoeg kan je in Noord-Portugal vaak logeren bij Nederlanders, die in de regio een oude boerderij of quinta hebben opgeknapt. We selecteren enkele pareltjes voor jullie:

1. Casa Fontelheira

Op een steenworp afstand van Quinta do Cascalhal ligt nog een prachtige glamping met een gezamelijk verwarmd zwembad. De gerestaureerde authentieke boerderij biedt een schitterend uitzicht over de omliggende groene vallei. Casa Fontelheira heeft 10 accommodaties; 8 luxe tenten en 2 appartementen. Ook kan er op aanvraag een actieve vakantie worden georganiseerd, zoals een wandelvierdaagse of wandelweek. 

De Nederlandse eigenaren werken samen met Projeto Raizes, een actief Portugees bedrijf, dat hier prachtige georganiseerde wandelingen op maat organiseert en ook exclusief met hen samen werken. Het gaat om afgestuurde wetenschappers en biologen die alles weten over de natuur, flora en fauna in de omgeving. De glamping richt zich meer op gezamelijke activiteiten en 's avonds gezellig lekker borrelen.

2. Pousada Mosteiro de Amades

Pousada in Santa Maria do Bouro  (Booking.com) is een van de meest bijzondere accommodaties in Noord-Portugal. Het luxe hotel bevindt zich in een eeuwenoud Cisterciënzer klooster. Alle kamers van de pousada kijken uit op de bergen van Gerês. In het restaurant worden lokale streekgerechten en internationale maaltijden geserveerd. Daarnaast biedt het hotel tennisbanen en een mooie buitenzwembad. Er zijn tal van excursies in de omliggende natuur te maken, waaronder wandelen, paardrijden, vissen en kajakken.

3. Kamperen op een luxe manier

Wat dacht je van kamperen, maar dan met meer luxe? Overnachten in een tent, maar wel met een lekker bed, goed uitgeruste keuken en eigen sanitair. Dat is goed mogelijk in Alentejo.

Overige accommodaties in een natuurrijke omgeving

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!