Ga naar content

Dieren in Spanje

Natuurvakantie in Spanje - Wie de natuur in trekt op het Iberische schiereiland kan, wellicht tegen de verwachting in, heel wat bijzondere fauna zien. Naturescanner vertelt je meer over wildlife in Spanje, met natuurlijk ook de leukste tips voor reizen.

Welke dieren in Spanje?

Welke diersoorten komen er voor in Spanje? Welke safari's kan je maken en wat voor dierenexcursies boeken? Uiteraard komen er verspreid over Spanje veel zoogdieren, reptielen en vogels voor. Wilde zwijnen, gemzen, vossen, reeën en marmotten kunnen met grote regelmaat gespot worden. Maar er leven ook zeldzame dieren, zoals lynxen, wilde katten, en zelfs beren en wolven. Enkele tips voor een wildlife reis in Spanje:

1. Vogels in Spanje

Extremadura is een ongerepte regio tegen de grens met Portugal. Hier komen tal van vogelsoorten voor, waaronder vale gieren, monniksgieren, maar ook hoppen, rode patrijzen, rotszwaluwen, ooievaars enz. Lees meer over vogels in Extremadura.
Doñana Nationaal Park in het zuiden van Andalusië is een waterrijk gebied, waar naast flamingo's en andere watervogels ook roofvogels, weidevogels, herten, wilde zwijnen, moeflons en herten voorkomen.
Ook in de Pyreneeën en lager gelegen natuurgebieden kan je vele vogelsoorten observeren.

2. Wolven

Je verwacht ze wellicht niet in Spanje, maar wie veel geduld heeft, kan in het noorden van het land met een gids op zoek naar deze wilde roofdieren. Lees meer over wolven in Spanje.

3. Beren

In Spanje maak je niet zoveel kans op wilde beren als bijvoorbeeld in Canada of de Verenigde Staten. Maar er leven wel ca. 200 wilde beren in de natuurparken in het noorden van Spanje. Lees meer over beren in Spanje.

4. Iberische lynx

Een bijzondere diersoort in Spanje is de Iberische lynx. Vanuit het mooie Andalusië worden diverse excursies en wildlife reizen georganiseerd op zoek naar de wilde katachtigen. Lees meer over de Iberische lynx.

5. Walvissen en dolfijnen

Vanaf de Canarische Eilanden worden diverse boottrips georganiseerd waarbij men op zoek gaat naar walvissen en dolfijnen. Ook zeeschildpadden worden met regelmaat gezien.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!