Ga naar content

Nationale Parken van Belize

Een rondreis Belize kenmerkt zich door een overweldigende natuur van groene jungle en paradijselijke zandstranden. Voor de kust kun je prachtig snorkelen en duiken of genieten van een romantische vakantie op een van de eilandjes, maar in het binnenland zijn er ook schitterende natuurparken.

Mooiste nationale parken in Belize

Wie tijdens een reis door Belize zoveel mogelijk wil zien van de oogverblindende natuur mag de mooiste nationale parken niet missen. Een klein overzicht van de mooiste natuurparken in Belize:

1. Blue Hole National Park

Het St. Herman's Blue Hole National Park in Belize, niet te verwarren met de Great Blue Hole onderwatergrot voor de kustlijn, is te bereiken met een bus of huurauto vanaf Belmopan. Het bevindt zich nabij de Hummingbird Highway in het Cayo District in Belize. Het nationale park heeft zijn naam te danken aan een prachtig azuurblauw meer dat ontstond na het inzakken van een ondergrondse rivier.

Nationale parken in Belize
Deel op Pinterest

Rond het meer vind je vele bossen en twee grottenstelsels. De bekendste grotingang is de 60 meter brede St. Herman’s Cave. Uiteraard kan je ook prachtig wandelen in dit nationaal park. Afkoelen kan in de paradijselijke junglepoel. Het St. Herman's park telt ruim 200 vogelsoorten en is het leefgebied van de ocelot en jaguar.

2. Guanacaste National Park

Het Guanacaste National Park is een tropisch regenwoud, vernoemd naar de typerende guanacaste bomen die er groeien. Het natuurgebied bevindt zich in het midden van Belize. Vogelspotters, dieren- en bloemenliefhebbers mogen dit niet overslaan tijdens een vakantie in het Caribische land. Het is het toevluchtsoord van vele vogelsoorten, waaronder de zwartkeelmierlijster en de blauwkapmotmot, en van zoogdieren, zoals de jaguarundi, het gordeldier, de paca en het witstaarthert. Ook de nationale bloem van Belize, de zwarte orchidee, bloeit in het Guanacaste park.

3. Barton Creek Cave

In Barton Creek Cave kun je op afspraak een bootexcursie maken door een ondergrondse rivier. Onderweg kom je overblijfselen tegen van een oude Mayacultuur.

Lees meer over de natuur in Belize en plan een groepsreis of individuele reis naar het land. Alle informatie voor jouw reis in de natuur in Belize.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!