Ga naar content

Bahrein

Voor velen is het oliestaatje Bahrein niet meer dan 33 bijna platte, hete en stoffige eilandjes in de Perzische Golf. NatureScanner laat je zien dat het een prachtige duiklocatie is en een excellente vogelbestemming. Ga met ons mee op een reis in de natuur van Bahrein!

Bezienswaardigheden Bahrein

Wat zijn de mooiste plekken in Bahrein en mooie bezienswaardigheden? Een overzicht van leuke dingen om te zien en te doen in Bahrein.

1. Twee keer zee

De naam Bahrein duidt op een bijzonder fenomeen in de Perzische Golf. Feitelijk betekent het "Twee Zee" wat een cryptische omschrijving is van de zoetwaterbronnen die op allerlei plaatsen in de Golf voorkomen. Volgens parelvissers is juist dat de oorzaak van de exclusieve glans op parels uit deze streek. Wil je dit zelf controleren? Elke zelf gevonden parel, ook bij georganiseerde tours, is jouw eigendom.

2. Duiken in Bahrein

Bahrein is een goede bestemming om te duiken. Voor de kust van Bahrein komen geen uitgestrekte koraalriffen voor. Wel wordt er veel gedoken op wrakken, maar ook de zeegrasvelden aan de zuidkant van Bahrein zijn de moeite waard. In de koelere wintermaanden kunnen hier zeekoeien gezien worden tijdens het duiken.

Fasht an Najwah biedt de meeste kans op walvishaaien, maar je ziet er ook allerlei Indo-Pacifische vissoorten. Barracuda's, diverse soorten roggen, murenen en clownvisjes zijn er altijd aanwezig. Voor nachtduiken wordt het Fifi wrak, op nog geen 5 mijl uit de kust bij het Al-Bander resort gelegen, aangeraden. In het licht van je lamp zal je ervaren dat tientallen soorten vissen en inktvissen juist dan actief zijn.

3. Zijdestaarten bij Saar

Westelijk van de hoofdstad Manamah ligt het kleine dorpje Saar of Sar. Elk voor- en najaar vind er een bijzondere invasie plaats. Zijdestaarten strijken er bij honderden neer om juist hier te overnachten. Glanzend grijs en misschien nog wel het meest verwant aan onze Noord-Europese pestvogels. Na een paar nachten trekken ze verder richting Iran.

4. Arabische oryxen in Al Areen Wildlife Park

Verder naar het zuiden ligt het kleine natuurreservaat Al Areen Wildlife Park and Reserve. Hier leven enkele van de laatste duingazelles samen met Arabische oryxen, die in het wild helaas uitgestorven zijn. Daarnaast vind je in het reservaat duizenden bijzondere planten. Sommige delen van het park zijn niet toegankelijk, tenzij je van tevoren toegang hebt verkregen. Vanaf de ingang kan je wel deelnemen aan een tour met een bus door het park. Vanaf de hoofdstad Manama is het 40 minuten rijden naar Al Areen.

Al Areen Wildlife Park
Deel op Pinterest

5. Al Jarim

Noordelijk van het hoofdeiland ligt Al Jarim. Kleine stipjes in de Perzische Golf maar bijzonder belangrijk als zeevogelkolonies. Brilstern en Bengaalse stern broeden er op het strand.

6. Hawar-eilanden

Zuidelijk van Bahrein liggen de Hawar-eilanden, waar de bedreigde Socotra aalscholver voorkomt, maar ook kleine kuddes bedreigde zoogdieren, zoals de Arabische oryxen. Ook hier komen dugongs (zeekoeien) voor.

Reizen naar Bahrein

Vaak wordt Bahrein gecombineerd met Oman. Enkele natuurreisorganisaties bieden georganiseerde tours maar het kleine staatje is ook uitstekend zelfstandig te bezoeken. NatureScanner raadt je aan om voor vertrek de reisadviezen voor Bahrein te lezen.

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!