Ga naar content

Koeweit natuur

Koeweit, met de gelijknamige hoofdstad, heeft een woestijnklimaat. Zowel de zomers als de winters zijn warm waarbij 45 °C geen uitzondering is. Regen valt er zelden. Planten en dieren die er leven zijn uitgerust om in deze warmte en droogte te kunnen overleven. Alleen in de winter kan het 's nachts, dankzij wat regen, afkoelen. De meeste regen valt in januari. In die maand vallen 5 van de 22 dagen dat het regent per jaar. Wil je de regelmatig voorkomende zandstormen mijden, dan is september de meest geschikte maand.

Reizen naar Koeweit

NatureScanner is nog niet helemaal klaar met het verzamelen van alle gegevens over de natuurgebieden in Koeweit. Ben je zelf op reis geweest naar Koeweit en heb je informatie die je interessant lijkt voor andere reizigers, geef dan jouw advies in de tiprubriek. We zijn benieuwd naar je reisverhalen en ervaringen. Wil je best een reisverhaal over Koeweit schrijven, neem dan contact met ons om te kijken wat de opties zijn.

Voordat je vertrekt; check het reisadvies op de site van de Nederlandse overheid.

Natuur in Koeweit

Het landschap van Koeweit bestaat overwegend uit woestijn. Er zijn geen noemenswaardige bergen, meren of rivieren.

Meer weten over reizen naar het Midden-Oosten, bekijk dan ook de teksten en het reisaanbod voor een vakantie naar een van de overige landen. Het is aanbevolen om de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te lezen alvorens je een reis naar Koeweit boekt.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!