Ga naar content

Veilige bestemmingen

Waarheen op vakantie in 2024, wat zijn veilige landen vandaag de dag? De afgelopen jaren zijn er heel wat dingen gebeurd in de wereld om ons heen en veel mensen vragen zich af waar je nog veilig kan reizen. Terroristische aanslagen, virussen en gijzelingen. Waarheen reizen zonder gevaar op corona, een aanslag of het risico in een oorlogssituatie te belanden?

Veilige vakantielanden

Je wilt veilig reizen met kinderen, als alleenstaande vrouw of als stel, maar je hebt enkele prangende vragen: wat zijn de veiligste vakantiebestemmingen? De wereld verandert continu en we kunnen niet zonder meer zeggen dat dit of dat land altijd veilig is.

Ons advies is om altijd reisadviezen te checken. Wij kunnen geenszins verantwoordelijk gehouden worden voor de bestemmingen die we hieronder aanbevelen. Het kan zomaar wijzigen. Maar we kunnen je wel wat tips geven voor reisbestemmingen die over het algemeen veilig zijn. Hieronder onze tips voor veilige landen in ieder continent.

1. Veilig op vakantie in eigen land

Sinds de komst van corona zien we een enorme verschuiving naar vakanties dicht bij huis. Nederland en buurlanden zijn veilig en verrassend mooi! Bekijk onze gaafste tips voor een vakantie in Nederland en een vakantie in België.

2. Veilige bestemmingen in Europa

Er zijn in Europa tal van gebieden waarvan je toch wel vrij zeker kan zijn dat er niet snel iets zal gebeuren. Vooral in de natuur zijn er vele rustige en veilige plekken. Maak een rondreis in Noord-Europa, in Groot-Brittannië of Ierland of zoek de rust op op een afgelegen eiland.

Enkele van de veiligste landen ter wereld bevinden zich in Europa: IJsland (op nummer 1) en Denemarken (op nummer 2) - bron GPI 2023. 

Veiligste land ter wereld
© Naturescanner Cindy
Deel op Pinterest

De eilanden in Zuid-Europa zijn de afgelopen jaren ook sterk gegroeid in populariteit, maar men kampt er met een tekort aan accommodaties, wat zich kan vertalen in onbeschikbare vakanties of hogere tarieven. De Alpenlanden vormen ook een leuk en veilig gebied.

Enkele tips voor veilige vakantiebestemmingen in Europa: Algarve - Madeira - Noord-Portugal - Oostenrijk - Zweden

Lees meer tips over veilige vakantiebestemmingen in Europa.

3. Veilige bestemmingen in Afrika

Afrika is een enorm continent. Vooral in het noorden van Afrika is de laatste jaren onrust en op dit moment is de veiligheid voor reizigers niet overal gegarandeerd. Er zijn echter nog tal van bestemmingen die in aanmerking komen voor een heel bijzondere, maar ook veilige reis. Denk aan Zuid-Afrika, Namibië, Tanzania, Mauritius en Kaapverdië. 

Bekijk de Top 10 veilige bestemmingen Afrika voor een volledig overzicht.

Veilige landen met kinderenDeel op Pinterest

4. Veilige bestemmingen in Noord-Amerika

Canada is een veilige reisbestemming. Het biedt heerlijke natuurparken, mooie bergen, rivieren, meren en veel wildlife. Heerlijk voor een vakantie met het gezin of een wandeltrektocht. Verschillende luchthavens zijn bereikbaar met een rechtstreekse verbinding en rondreizen is gemakkelijk. Met een auto of campervan kan je van het ene park naar het andere reizen.

Bekijk de mooiste plekken in Canada.

De Verenigde Staten hebben zoveel moois te bieden. Je kan er een toffe roadtrip maken of een bezoek brengen aan een van de imposante steden. In de natuurgebieden heb je het meest kans op een onbezonnen en rustige vakantie.

Bekijk de mooiste parken in Amerika.

5. Veilige bestemmingen in Azië

Reizen door Azië is een bijzondere ervaring. Zowel de natuur als de cultuur verschilt nogal van die van ons. Juist daarom maakt zo'n reis een geweldige indruk. In de meeste landen in Azië kun je veilig reizen maar soms zijn er wel (grens)streken waar je beter niet naar toe kunt gaan. Vermijd je deze risicogebieden, dan kun je er heel relaxed op reis. 

Bekijk onze Top 10 Veilige bestemmingen in Azie.

Wil Weerd
Deel op Pinterest

6. Veilige bestemmingen in Zuid-Amerika

Diverse landen in Zuid-Amerika zijn een veilige bestemming voor je vakantie. Een goed advies per land is wel belangrijk. Soms zijn er wijken of steden waar je je na zonsondergang beter niet kunt begeven. Ook zijn er gebieden waar het intern rommelt. Omdat je die gebieden met een goed voorbereide reis makkelijk ontwijkt hoef je ook deze landen niet te mijden en geniet je volop van natuurschoon en natuurspektakel in Zuid-Amerika. Wij hebben de meest indrukwekkende bestemmingen waar je veilig naar toe kunt voor je op een rijtje gezet. 

Bekijk onze Top 10 veilige bestemmingen Zuid-Amerika.

7. Veilige bestemmingen in Oceanië

Nieuw-Zeeland is een Westers land, zeer vergelijkbaar met onze eigen cultuur. Bovendien is dit een van de mooiste landen ter wereld, met schitterende natuur en mooie steden. Reizen in Nieuw-Zeeland is makkelijk: met een gewone huurauto of camper kan je het land rondreizen. Het grootste nadeel is dat Nieuw-Zeeland ver weg ligt, het is zelfs praktisch gezien de verste reis die je kan maken. Ga je nog verder, dan kom je via de andere kant alweer dichterbij. Maar je wordt beloond met een van de mooiste en veiligste vakantiebestemmingen ter wereld. 

Bekijk de mooiste plekken in Nieuw-Zeeland.

Voor het reizen naar Australië gelden geen specifieke reisadviezen. Het is veilig om in Australië te reizen. We hebben onze ideeën voor een mooie rondreis in Australië op een rijtje gezet voor je.

Bekijk onze tips voor een reis door Australië.

Bronnen: onze informatie is gebaseerd op eigen ervaringen, op reisadviezen van de overheid en op de GPI - Global Peace Index.

Veelgestelde vragen over veilig op reis

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!