Ga naar content

Veilige bestemmingen in Zuid-Amerika

In Zuid-Amerika vind je geweldige natuurfenomenen. Dit continent mag je niet overslaan als je van natuurreizen houdt. Maar naar welk land in Zuid-Amerika kun je veilig reizen? Eigenlijk geldt voor alle landen in dit continent dat je er als reiziger veilig kunt verblijven. Omdat er her en der schermutselingen zijn, zijn er binnen Ecuador, Colombia en Venezuela wel een aantal stukjes waarnaar het reizen wordt ontraden. Dit houdt niet in dat het land daarmee onveilig is. Het houdt wel in dat je het reisadvies van de rijksoverheid goed in de gaten moet houden je reis daar eventueel op aanpassen.

Onze reistips veilige landen Zuid-Amerika:

Peru
Natuurlijk ga je hier ook het beroemde Machu Picchu bezoeken, misschien wel de meest bijzondere plek van Zuid-Amerika. Maar er is nog veel meer dat je niet mag missen in Peru.
Bekijk onze Reistips in Peru

Chili
Een reis naar Chili is een hoogtepunt in je leven. Het noorden van Chili, de Altiplano, is te combineren met Patagonië. De gastvrije bevolking en de afwisselende natuurparken maken je reis compleet.  
Bekijk onze Reistips in Chili

Suriname
Jungle en een tropisch klimaat, zo kunnen we dit walhalla voor avontuurlijke reizigers het best omschrijven. Je hebt op veel plaatsen wel een gids nodig. Een georganiseerde reis is aan te raden.
Bekijk onze Reistips in Suriname

Argentinië
Argentinië is groot en biedt een grote diversiteit aan landschap en natuur. In het noorden de jungle en felgekleurde rotsformaties. In het zuiden wordt het ruig waar je de bergen in gaat. Neem de tijd voor dit mooie land!
Bekijk onze Reistips in Argentinië

Bolivia
Mooie natuurgebieden in Bolivia zijn Rurrenabaque of het Parc Noel Kempff. De ruïnes van Tihuanacu voor de liefhebbers van geschiedenis. In het zuiden de uitgestrekte zoutvlakte van Uyuni.
Bekijk onze Reistips in Bolivia

Brazilië
Dit land is echt enorm groot. Sommige gebieden zijn het hele jaar door veilig, met name de natuurparken. Waar moet je beginnen met je reis en wat zijn de absolute hoogtepunten van dit land?
Bekijk onze Reistips in Brazilië

Colombia
Wil je afwisseling tijdens je reis? Dan is Colombia misschien een goed idee. Je vindt er tropisch regenwoud, fijne stranden, savanne, bossen en de bijzondere mangroven.
Bekijk onze Reistips in Colombia

Ecuador
Voor Ecuador hebben we ook een hele lijst met hoogtepunten. In het noorden en het westen zijn niet alle gebieden toegankelijk. Kijk eens bij de georganiseerde reizen waar je goed kunt reizen.
Bekijk onze Reistips in Ecuador

Check het huidige reisadvies!

Wij raden aan om altijd goed de actuele reisadviezen van de Rijksoverheid te checken alvorens je gaat reizen naar gebieden in Zuid-Amerika met veiligheidsrisico's. Onder onze reistips vind je enkele georganiseerde reizen naar veilige gebieden. Bij een Nederlandse touroperator ben je in goede handen mocht er wat verkeerd gaan.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!