Ga naar content

Little Egypt

Utah - Wie een rondreis maakt door West-Amerika bezoekt zonder twijfel o.a. de Grand Canyon, Monument Valley, Arches National Park en Zion. Stuk voor stuk prachtige parken, die een bezoek meer dan waard zijn. Maar er zijn ook onbekendere, verrassende stukjes natuur, die het bezoeken waard zijn. Weg van de gebaande paden liggen heel wat bijzondere plekjes om te ontdekken.

Little Egypt Geologic Site

Eén van die verrassingen is gelegen aan de State Route 95, zo’n 23 mijl ten zuiden van de plaats Hanksville, nabij Capitol Reef. Even opletten, want slechts een klein bordje geeft aan waar je van de weg afgaat en een onverhard pad moet volgen. Dit gebied heet Little Egypt Geologic Site.

Rode rotsformaties

Je vindt hier prachtige rode rotssculpturen met een brede witte band door het gesteente. De rode kleur van deze zandstenen ‘hoodoos’ wordt veroorzaakt door ijzeroxide en de witte band is een gevolg van een chemische reactie in het gesteente. 

Hoodoos rode rotsen
© Wim van Schaik
Deel op Pinterest

Het is geen groot gebied en daarom prima te bezoeken als je op doorreis bent van Capitol Reef naar bijvoorbeeld Page met Lake Powell of Bluff. Er zijn geen paden, je kunt hier heerlijk dwalen en van de fotogenieke rotspartijen blijf je foto’s maken. Trek hier 1 of 2 uur voor uit als je tóch over SR 95 rijdt, het loont!

Dieren in het gebied

Het gebied is vrij onbekend, je komt hier zelden iemand tegen. Wij kwamen hier wél 2 mooi vossen tegen, die even verbaasd naar ons keken als wij naar hen.

Vosje
© Wim van Schaik
Deel op Pinterest

In de woestijngebieden van Utah kan je ook veel vogels spotten, een vogelgidsje kan je helpen bij het herkennen en identificeren. 

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!