Ga naar content
Voorbeeld rondreis Duitse Alpen
  • Rijd de Duitse Alpenstraße
  • Van de Bodensee tot Königssee
  • Individuele autoroute van 450 km
  • Naar wens aanpasbaar
Boek deze reis

Rondreis Duitse Alpenstrasse

Een roadtrip door de Duitse Alpen is schitterend. Tijdens deze 9-daagse rondreis passeer je indrukwekkende meren en grillige toppen en je komt onderweg langs geweldige plekken om actief te zijn in de natuur. Tijdens de reis kom je de bekendste highlights van de Beierse Alpen tegen, waaronder de Bodensee, Allgäuer Alpen, Neuschwanstein, Zugspitze, Alpenwelt Karwendel en NP Berchtesgaden.

Alpenstrasse route

De autorondreis is gebaseerd op de Duitse Alpenroute, ook wel bekend als de Alpenstrasse. Deze route van 450 kilometer neemt je via haarspeldbochten en indrukwekkende bergwegen mee door de Alpen in Zuid-Duitsland. Begin aan de Bodensee in Lindau en eindig aan de Königssee bij Berchtesgaden. De officiële route vind je hier, handig om bij de hand te houden tijdens je rondreis. Grofweg ziet hij er zo uit:

Reisroute AlpenstrasseDeel op Pinterest

Wij hebben onderweg enkele fijne overnachtingsplekken voor je uitgezocht bij de highlights van de regio. Soms op de route, soms net er vanaf. Weet dat dit een voorbeeld reis is en dat je de reis nog op maat kan aanpassen. Slapen op een andere plek of in een andere accommodatie kan nog! Dat is het fijne aan de reisplanner waarmee wij werken.

1. Lindau

Rijd eerst van je woonplaats naar Lindau aan de Bodensee, aan de start van de Alpenstrasse. Vanuit Utrecht is dit ongeveer 8,5 uur rijden. Vind je het te ver om in een dag naar Lindau te rijden, voeg dan nog een extra overnachting toe onderweg, bijvoorbeeld in Karlsruhe. Je slaapt twee nachten in Lindau zodat je de tijd hebt om te genieten van de Bodensee voor je start aan de route.

2. Oberstdorf

Vandaag begin je aan de echte Alpenstraße! Rijd vanuit Lindau via Scheidegg, Großer Alpsee en Sonthofen naar Oberstdorf. Dit dorp ligt aan de voet van de prachtige Allgäuer Alpen. Een geliefd gebied in zomer en winter. Je bevindt je hier iets ten zuiden van de officiële route maar we willen je graag even laten genieten van de Allgäuer Alpen. Je blijft één nacht in Oberstdorf.

3. Füssen

Vanuit Oberstdorf rijd je verder via Bad Hindelag, Nesselwang en de Forggensee naar Füssen. Dit plaatsje heeft een fijne ligging om de Zugspitze en Slot Neuschwanstein te bezoeken, twee niet te missen highlights in de Alpenregio. Pak de kabelbaan naar de top van de Zugspitze en geniet van een adembenemend uitzicht over de bergwereld. Bestel nu ook alvast je tickets voor Neuschwanstein.

Reis over de Duitse Alpenroute
Deel op Pinterest

4. Mittenwald

Na een korte rit via Oberammergau en Garmisch-Partenkirchen kom je aan in Mittenwald, waar je zeker de wandelschoenen aan moet trekken om Alpenwelt Karwendel te bezoeken. Vanuit Mittenwald kan je met de stoeltjeslift de Kranzberg op voor een wandeltocht in de bergen. Ook de Partnachklamm, een indrukwekkende kloof, ligt vlakbij. Overnachting is in Mittenwald.

5. Chiemsee

Je hebt een flinke rit voor de boeg vandaag! Voorstel voor route: Mittenwald -  Walchensee - Bad Tölz - Walchenklamm - Tegernsee - Oberaudorf - Wendelsteinbahn en uiteindelijk naar Prien am Chiemsee. Je bent zo'n vier uur aan het rijden over een pittoreske route en hebt voldoende mooie stops onderweg. Eindpunt van de dag is Prien am Chiemsee waar je geniet van het meer en de eilandjes.

6. Berchtesgaden

Na een laatste mooie tocht van ongeveer 1,5 uur (via Reit im Winkl) kom je aan in Nationaal Park Berchtesgaden. Geniet van een fijne wandeling en vergaap je aan de Königssee en de Hintersee voor je weer terug naar huis rijdt.

Aanpasbare reis

Wij hebben enkele stops op of net buiten de Alpenstrasse gepakt met suggesties voor mooie gebieden om te bezoeken. Maar weet dat je met de reisplanner van Airtrotter zelf nog alles naar wens aanpassen. Je kan ervoor kiezen op een een plek langer te blijven of om een plaats helemaal uit je planning te schrappen. Weten hoe de planner werkt, lees dan de instructies.

Boek deze reis
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!