Ga naar content
Rondreis heide Nederland
  • 5 mooie heidevlaktes
  • Leuk voor lang weekend of midweek
  • Aanpasbaar
Boek deze reis

Voorbeeldreis heide

Een leuke autotrip naar enkele van de mooiste heidegebieden in Nederland die grofweg van augustus tot begin september in bloei staan. Maar weet dat deze gebieden in elk jaargetij prachtig zijn en je deze trip dus ook prima buiten het bloeiseizoen kan boeken. Van de Soesterduinen en Den Treek naar de Posbank, Holterberg/Sprengenberg en tot slot het Dwingelderveld. Een reis door vier provincies langs vrolijke paarse bloemenvelden!

Reisroute langs zomerbloemen

Wij kiezen voor de route Leusden - Rheden - Holten - Ruinen. Deze plaatsen vormen een fijne uitvalsbasis voor de eerder genoemde heidegebieden. De route zoals wij die aangeven is een voorbeeld en kan naar wens nog volledig worden aangepast. Misschien is het vanuit jouw woonplaats wel logischer om ergens anders te starten. De reisroute is nog aanpasbaar net als de hotels.

Voorbeeldreis heideDeel op Pinterest

1. Soesterduinen en Den Treek

In Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug liggen diverse mooie heidevelden, maar de Soesterduinen en Den Treek springen er toch echt wel uit. In Den Treek vind je een enorme paarse deken rond het Treekerpunt en in de Soesterduinen wordt de enorme zandvlakte gesierd met plukjes heide. Heerlijk struinen en genieten van de paarse bloemenzee.

Voorbeeld reis heide
Deel op Pinterest

2. Posbank

Een absolute must visit in de zomermaanden: de Posbank in Nationaal Park de Veluwezoom. Vanuit je slaapplek in Rheden zit je vlakbij. Stap even binnen bij het bezoekerscentrum en jij bent klaar voor een fikse wandeling door de paarse heuvels.

3. Sallandse Heuvelrug Holterberg

Door naar het noorden, waar je op de Holterberg en Sprengenberg in Nationaal Park Sallandse Heuvelrug geniet van heuvels vol heide.

4. Dwingelderveld

Tot slot reis je door naar Drenthe voor een bezoek aan de Dwingeloosche Heide bij Ruinen. Gelegen in NP Dwingelderveld wat naast heide nog veel meer te bieden heeft. Neem de tijd om het park te voet of per fiets te verkennen en laat je verrassen door de schoonheid van Drenthe.

Aanpasbare reis

Je kan deze reis boeken zoals hij is óf je personaliseert hem nog door te kiezen voor andere hotels of te schuiven met bestemmingen. Dat is het handige van de reisplanner van Airtrotter. Meer lezen over het systeem en de werking ervan? Lees dan de instructies van de planner.

Boek deze reis
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!