Ga naar content

Kloofing in Zuid-Afrika

Klaar voor een sensationele ervaring in de natuur in Zuid-Afrika? Zuid-Afrikanen hebben hun eigen woord voor canyoning. Het abseilen van watervallen of natte rotsformaties noemt men er "kloofing". In verschillende delen van het land vind je spectaculaire rotswanden om te kloofen, maar een van de mooiste ravijnen om dit te doen bevindt zich bij Kaapstad, in het Table Mountain National Park. Je kunt deelnemen aan dagtrips of meerdaagse kloofexcursies.

Canyoning Zuid-Afrika

Kloofing verschilt een beetje van canyoning door het feit dat verschillende methoden gebruikt worden, zoals springen van rots naar rots, klauteren, klimmen, zwemmen, abseilen, glijden enz. Vaak is de beklimming het meest inspannend en gevaarlijk, maar dat wordt rijkelijk beloond wanneer je na het abseilen in een glashelder meertje of poel kunt duiken. Het is aan te raden om enkel te kloofen in Zuid-Afrika onder begeleiding van een gids en lokaal excursies te boeken, tenzij je al heel veel ervaring hebt met deze sport. 

Beste bestemmingen om te kloofen in Zuid-Afrika

De beste plekken vind je in Table Mountain NP bij Kaapstad, Suicide Gorge nabij Grabouw, Die Hel in de Grootwinterhoekbergen, de Ratelrivier bij Porterville, Stormsrivier bij Tsitsikamma National Park. Sommige organisaties bieden prive kloofen aan, zoals Frixion Adventures in Paarl, Thaba Metsi Adventures in Limpopo en Induna Adventures in Mpumalanga.

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!