Ga naar content

Wat te doen in Ede?

Activiteiten in en rond Ede

Wat te doen in Ede? Met haar centrale ligging in Nederland is het een goede uitvalsbasis om verschillende andere steden en natuurgebieden te verkennen.

Bekijk al onze tips over mooie plekken in Ede.

Wie van cultuur houdt kan in Ede leuke concerten en andere evenementen bezoeken. Er zijn met regelmaat exposities in Huis Kernhem, op de rand van het Edese Bos. Ook Kröller-Müller Museum en het Museonder op de Hoge Veluwe liggen op korte afstand van Ede.
De Heideweek vindt plaats in de zomer en gaat gepaard met tal van leuke evenementen en activiteiten. Een ander hoogtepunt zijn ieder jaar de Airborne luchtlandingen op de Ginkelse Heide, waar de Tweede Wereldoorlog herdacht wordt.

Niet te missen rond Ede

Afbeelding voor Lunteren
Ontdek de natuur bij Lunteren. De Goudsberg, het middelpunt van Nederland, uitkijktoren de Koepel, de Celtic Fields en de mooie bossen in de omgeving....
Afbeelding voor Hoge Veluwe
Het Nationale Park De Hoge Veluwe is een van de grootste en mooiste natuurgebieden in Nederland, met ruim 5400 hectare bossen, grasvelden, heide,...
Afbeelding voor Natuur bij Veenendaal
Ontdek de mooiste plekjes bij Veenendaal. De Groene Grens, de Grift naar Rhenen, het Binnenveld en meer bezienswaardigheden in de natuur.
Afbeelding voor Renkum
Renkum is een prachtig dorp om te wandelen. Wij trokken de wandelschoenen aan en verkenden de mooiste plekjes in de omgeving. Bekijk onze tips!
Afbeelding voor Wekeromse Zand
Zandverstuiving bij Wekerom, Ede en Lunteren. Een schitterend gebied, waar het niet al te druk is. Bekijk onze tips over beide toegangswegen en mooie...
Afbeelding voor Natuur bij Otterlo
Overzicht van natuur, de mooiste plekken en natuurgebieden rond Otterlo. Met leuke tips voor bijzondere overnachtingen en dingen om te doen.
Afbeelding voor Planken Wambuis
Tegenover restaurant Planken Wambuis ligt het gelijknamige natuurgebied, waar je prachtig kunt wandelen. Van een rondwandeling tot een tocht naar de...
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!