Ga naar content

Fietsen op de Veluwezoom

Natuur Veluwezoom - Voor velen een van de mooiste gebieden om te zien in eigen land. Te voet kan je vele mooie plekken verkennen, maar ook op de tweewieler maak je kennis met een prachtig landschap vol verrassingen. Fietsen op de Veluwezoom is een feestje. Dankzij de vele fietspaden in en rond het gebied kan je de tocht zo intensief maken als je zelf wil.

Mooiste fietsroutes Veluwezoom

Waar fietsen? Wij stapten alvast op het zadel en zochten enkele mooie fietsroutes uit. Het is ook mogelijk om een meerdaagse georganiseerde fietsvakantie te boeken! Het transfer van bagage wordt voor je geregeld. Dat is helemaal te gek uiteraard!

1. Fietsroute Posbank

Dit fietspad is 46 kilometer lang. De gevarieerde route voert langs de Posbank, de heide, observatiepost Herikhuizen, maar ook langs de uiterwaarden van de IJssel en landgoederen. Een schitterende route die van alles een beetje meepakt. Perfect om een goed beeld te krijgen van de gevarieerde natuur in de regio. 

Fietsroutes Veluwezoom
Deel op Pinterest

2. Fietsroute Kastelen en Landgoederen

De Veluwezoom is ook wel bekend als Gelders Arcadië vanwege de vele landgoederen en kastelen die in dit gebied te vinden zijn. Fiets met deze route langs een aantal van deze landgoederen zoals Kasteel Middachten, Kasteel Rosendael, Kasteel Doorwerth, Villa Sanoer en Huis Zypendaal. Wanneer je door de heuvels fietst en de landschappen in je opneemt, begrijp je wel waarom dit een aantrekkelijke plek is om je landhuis te vestigen. De route is 42 kilometer lang.

3. Fietsroute Watermolens

Gedurende de 40 kilometer lange tocht maak je kennis met de rol die water speelt in de Veluwezoom. Bezoek papierfabriek De Middelste Molen en bekijk bij de Loenense Waterval hoe korenmolens en papiermolens draaien. Deze route is ideaal voor mensen die de geschiedenis van het gebied willen combineren met het natuurschoon.

Meer fietsroutes

Natuurlijk zijn er nog veel meer routes op de fiets af te leggen door de Veluwezoom. De Zwerver biedt handige fietskaarten aan met allerlei routes door het gebied.

Mountainbiken Veluwezoom

De heuvelachtige landschappen van de Veluwezoom lenen zich ook uitstekend om te mountainbiken. Zie jij jezelf al scheuren over de heuvels, door het bos en langs de hei? Pak dan de mountainbikeroute op de Veluwezoom. Zwaar, maar erg mooi! Tussen de afdalingen, technische paden en pittige beklimmingen door geniet je namelijk van de flora en fauna van het gebied. Zo’n avontuurlijke route ga je niet snel meer vinden in Nederland!

Onze overnachtingstips

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Manou Kemna
Geschreven door
Manou Kemna
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!