Ga naar content

Wat te doen in Polen?

Polen is een bijzonder land voor een actieve vakantie. Het landschap is veelzijdig en nodigt uit tot deelnemen aan de leukste activiteiten en excursies. Ga wandelen, fietsen, vogels spotten of simpelweg genieten van de rust en sereniteit van de natuur. Op onze algemene pagina vind je alle informatie over het landschap en leuke tips voor een natuurreis in Polen.

Een huurauto is wat ons betreft de leukste manier om het land te verkennen. Je kunt dan lekker rondreizen van de ene naar de andere plek en alle tofste dingen in Polen doen. Kijk bij Sunny Cars voor all-in autohuur, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Activiteiten in Polen

TIP: Polen is in 2024 het themaland op de Fiets- en Wandelbeurs. Tijdens lezingen en presentaties ontdek je de eindeloze mogelijkheden voor wandel- en fietsroutes in de natuur. Dat bewijst wel hoe ontzettend veelzijdig het land is als outdoor bestemming. Doe op onze website alvast inspiratie op en droom op de beurs volgend jaar verder over jouw actieve vakantie naar Polen! 

Wandelen Tatra
Deel op Pinterest

1. Bergvakantie

Belangrijk voor de outdoor liefhebber zijn de bergen in Polen
Bieszcady
is het ruigste gebergte.
Tatra
is het enige Alpiene gebergte.
Karkonosze
is de Poolse kant van het Tsjechische Reuzengebergte. Een uitstekend skigebied!

De Main Beskid Trail is een langeafstandswandeling in de Poolse bergen, die je over een afstand van 500 km mee neemt door 6 gebergtes, 4 nationale parken en 3 regio's. 

2. Kajakken in Polen

Kajakken kan in Polen op vele plekken. O.a. bij Tuchola, Biebrza, Pieniny, Wigry en Wolin. Een absolute kajak topper is de 102 km lange vaarroute Krutynia, kajakken in Mazurië. Interessant voor de ervaren kajakkers: de Szlak Wisły, het Wisła traject. Peddelen over de Wisła rivier die van zuid naar noord het hele land doorkruist. Ook de Bug rivier maakt het mogelijk om meerdere dagen te kajakken, waarbij prachtige natuur vanaf het water aan je voorbij schuift. 

Kajakken actief
Deel op Pinterest

3. Vogels kijken

De moerassen van Biebrza zijn absoluut de beste plek om vogels te kijken in Polen. Vooral in het voorjaar. Vanuit je kajak of boot kan je ze bijna aanraken. Ook Białowieża, Narew en Bieszczady (roofvogels) zijn goede plekken voor vogelaars.

4. Watersport in Polen

Er is meer vertier op het water. De Thousand Lakes in het noorden bijvoorbeeld, in werkelijkheid 2.600 meren, zijn ideaal om te zeilen, vissen en zwemmen. Breng zeker ook een bezoek aan de vele kastelen en dorpjes in de omgeving. Het schiereiland Hel - Mierzeja Helska - is een Poolse schoorwal in Pommeren, met fantastische mogelijkheden om te wind- en kitesurfen.

Wist je dat je in Polen kunt wrakduiken? In de Oostzee liggen vele wrakken die je tijdens een duikreis kunt ontdekken.

5. Wintersport

Je hoort niet vaak dat mensen op wintersport gaan naar Polen. Toch is het een leuke en goedkope wintersportbestemming. Zeker de pistes op de zuidelijke hellingen van de Tatra zijn fijn. Bijvoorbeeld bij Pilsko en Szczyrk. Denk ook eens aan langlaufen in Białowieża of hondensledetochten in het Bieszczady gebergte.

Nog meer tips voor een actieve vakantie in Polen

Afbeelding voor Wandelen in Polen
Tips voor mooie wandelgebieden in Polen. Mike Bergmans van Expeditie Polen neemt ons mee op een wandelreis in Polen en vertelt ons meer over...
Afbeelding voor Fietsen in Polen
Green Velo is een van de langste fietsroutes in Europa. Een schitterend groene route door het oosten van Polen. Bekijk onze tips voor overnachtingen...
Afbeelding voor Adelaarsnestenroute in Polen
De Adelaarsnestenroute is een rit van ongeveer 160 kilometer lang en ligt in de geografische regio tussen de steden Krakau in Malopolska en...
Afbeelding voor Wandelen in de Tatra
Naturescanner Casper trok een week lang met een groep avonturiers door de bergen van de Hoge Tatra. Van hut naar hut wandelden zij over prachtige...

Actieve reizen 

Wat zien in Polen?

Bekijk onze tips voor de mooiste streken in Polen om te zien.

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!