Ga naar content

Video's

Albert Heim Hütte, Uri

Een schitterende wandeling naar de Albert Heim Hütte, in de Urner Alpen, bij Andermatt. De Albert Heim Hütte bevindt zich aan de voet van de Tiefengletsjer, op 2543 meter hoogte. Film Wim van Schaik.
Tips: goede wandelkaarten en wandelgidsen Zwitserland bij De Zwerver.

Meiental, Uri

Het Meiental in een zijdal van het Reussdal in het Zwitserse Kanton Uri. Een goed aangegeven tweebaansweg voert langs de rivier de Meienreuss vanaf Wassen in het oosten naar de Sustenpass in het Westen. Schilderachtige dorpen liggen verspreid over het dal. Voor natuurliefhebbers zijn er veel mogelijkheden om te wandelen en te mountainbiken, zowel in het dal als in de omliggende bergen. Op deze video zie je een wandeling in het Meiental. In de winter is het een populair wintersportgebied. Er zijn voldoende hotels en restaurants en ook twee SAC-Hütten; de Sustlihütte (2257 meter) en de Sewenhütte (2148 meter).

Sustenpass

De Sustenpass is een Zwitserse pas tussen Innertkirchen in het kanton Bern en het plaatsje Wassen in het kanton Uri. Een mooie autoweg voert over een hoogte van 2.224 meter. Dit is een van de nieuwe en ook mooiste wegen over een Zwitserse bergpas. Op deze video zie je de Hütte bovenaan de pas, prachtig gelegen bij een meer. Hoge bergtoppen, bedekt me sneeuw en gletsjers, waken over de omgeving. Film Wim van Schaik.

Gental

Via de Sustenpass bereik je Wyler, waar je een afslag kan nemen naar een relatief onbekend dal in Zwitserland, het Gental. De route voert door een prachtig dal, met aan het einde van de rit Engtslenalp, waar ambachtelijke kazen worden gemaakt, en de Engstlensee. Langs dit meer kan je naar de Jochpas wandelen, waarvandaan je het Engelbergertal kan bereiken. Het Gental is een prachtig gebied om te wandelen. Video Wim van Schaik.

Klausenpass

Deze pas bevindt zich op de grens van het Kanton Uri en het Kanton Glarus. De route voert vanaf Altdorf door de vallei van het Schächental of vanaf Linthal in het oosten door het Urnerboden. Het uitzicht van de Klausenpass is bijzonder mooi: hoge bergen, groene alpenweiden en mooie watervallen bepalen het landschap. Authentiek bewaard gebleven dorpjes liggen vredig in de groene dalen. Koeien liggen grazend langs het pad. Koeienbellen en het neerstortende water van een waterval zijn de enige geluiden zodra je de weg verlaat. De weg is zeer goed aangelegd en hoewel hij op sommige plekken van links naar rechts slingert, voert hij nergens langs hele enge stukken. Let wel, in de winter wordt deze pas afgesloten vanwege de sneeuw. Video Wim van Schaik.

Val Malvaglia

Wandelen in het Zwitserse kanton Tessin. De architectuur in dit deel van Zwitserland is heel anders dan in andere gebieden, alle gebouwen hebben een Italiaanse uitstraling. Voeg hier palmbomen, prachtige natuur en mooie wandelpaden aan toe en het plaatje is compleet. Bergen, glasheldere beekjes en mooie watervallen bepalen de sfeer tijdens een wandeling in Tessin.

Lukmanierpas

Video van één van de mooiste wandelingen in Tessin in Zwitserland: tocht van de Lukmanierpas naar Acquacalda. Dit is een van de mooiste wandelroutes in Tessin. Bereid je voor op puur genieten van stilte en natuur. Video Wim van Schaik.

Alp Flix

Schitterende natuurwandeling vanaf Sur.

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!