Ga naar content

Cruise in Canada

Mooiste plekken Canada - Vanaf het water heb je altijd een andere kijk op de natuur dan vanaf het vasteland. Canada is dan ook een schitterend land om te ontdekken tijdens een cruise. De prachtige natuur langs de Oost- en Westkust is het leefgebied van veel dieren.

Varen langs de Canadese kust

De natuurparken in het binnenland zijn de moeite waard om te bezoeken, maar het land heeft ook een immense kustlijn. De totale kust van Canada is bijna 250.000 km lang, genoeg plaats dus voor tal van dieren en vogels om zich te nestelen. Tijdens een Canada cruise maak je kennis met deze dieren en de prachtige natuur van het land. Bereid je dus voor op het zien van orka's, walvissen en vele vogels.

Cruises Canada

De meeste cruises naar Canada worden gecombineerd met een cruise naar Alaska of de Verenigde Staten. Kies je voor een cruisereis Alaska - Canada (eventueel in combinatie met de VS), dan maak je kennis met de ongerepte natuurgebieden rond Vancouver, Kodiac en Juneau. Vaak vertrekt het cruiseschip in Vancouver en vaart het steeds noordelijker naar Alaska. Wanneer je een cruiseschip boekt aan de Oostkust van het land, vaak onder de naam "Canada en New England", dan wordt er gestopt bij bekende plaatsen als Quebec, Montreal en St. Pierre.

Vaargebieden Canada

Je kan kiezen voor een cruise in het oosten of het westen van Canada. Het vaargebied in het oosten, langs Québec en Saint John, wordt vaak gecombineerd met New England in het noorden van de VS. De vaarroutes aan de Westkust vertrekken meestal vanaf Vancouver en varen langs de kust naar Alaska of het noorden van de Verenigde Staten. Populaire aanleghavens in Canada zijn Montréal, Kangerlussuaq St. John's, Québec en Vancouver.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!