Ga naar content

Antwoorden

Heb jij je kennis getest over de nationale parken in de Benelux en wil je meer weten over een of meer gebieden? Lees dan snel de uitgebreide informatie en bekijk de leukste vakantietips!

Antwoorden op de Benelux kennisquiz

1. Nationaal Park in België

Vooralsnog bestaat er maar 1 nationaal park in België en dat is het Nationaal Park Hoge Kempen

Deel op Pinterest

2. Natuurgebied bij Giethoorn

Het natuurgebied bij Giethoorn is Weerribben-Wieden. Dit gebied kan verkend worden met een bootje, al suppend of met de kajak. Het is er heerlijk vertoeven op het water.

3. Dark sky park

Er bestaan twee plekken in Nederland die officieel tot  Dark Sky Park zijn uitgeroepen. En dat zijn de Boschplaat op Terschelling en het Lauwersmeer Nationaal Park.

4. Luxemburg

Luxemburg heeft 3 natuurparken, maar deze hebben niet de status van Nationaal Park. De natuur is er niet minder mooi om, dus bekijk zeker eens onze tips voor een vakantie in dit leuke land. 

Deel op Pinterest

5. Natuur bij Dordrecht

Op de grens tussen Noord-Brabant en Zuid-Holland ligt een schitterend waterrijk natuurgebied, het Biesbosch Nationaal Park. Hier kan je wandelen, fietsen, varen en kajakken. Spot jij bevers en vogels? 

Deel op Pinterest

6. Oostvaardersplassen

De omstreden Oostvaardersplassen zijn een walhalla voor wie dieren wilt zien. Er leven niet alleen veel zoogdieren, het is in de eerste plaats een vogelgebied. Met name de zeearend broedt hier. Het gebied maakt deel uit van Nationaal Park Nieuw Land. 

Deel op Pinterest

7. Wisenten

Dit was een strikvraag! De wisent komt slechts in één nationaal park voor, en dat is Zuid-Kennemerland. Ook op het Kootwijkerzand en in de Maashorst kunnen deze imposante dieren gezien worden, maar dit zijn geen nationale parken.

8. Museum op de Hoge Veluwe

Het wereldberoemde Museum voor moderne en hedendaagse kunst in het Nationaal Park De Hoge Veluwe te Otterlo is het Kröller-Müller Museum. 

9. Nationale parken in Noord-Brabant

De Nederlandse Provincie Noord-Brabant herbergt een groot aantal mooie natuurgebieden. Maar de Sallandse Heuvelrug niet, die ligt in Overijssel! 

10. Landgoederen

Statige landgoederen met lange oprijlanen, omzoomd door eeuwenoude beuken. Welkom op de Utrechtse Heuvelrug! Laat je inspireren voor een vakantie en ontdek de vele bezienswaardigheden van dit nationaal park.

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!