Ga naar content

Vallei der Bloemen - India

India natuurvakantie - Dit moeilijk bereikbare nationale park is tevens het kleinste nationaal park van India. Desondanks is het park de moeite meer dan waard. Doordat de vallei der bloemen ingeklemd ligt tussen de bergen van de Himalaya, is de bloemenvallei slechts 10 kilometer lang en twee kilometer breed. Toch bloeit hier in het voorjaar en de zomer een weelde aan bloemen, waardoor het een waar paradijs voor botanici is.

Vallei der Bloemen

De vallei ligt ongeveer 7 uur rijden vanaf de luchthaven van Delhi. Het gebied bevindt zich in het Nanda Devi biosfeerreservaat bij de grens met Nepal en China.

Weg naar de Valley of Flowers

Om de vallei te bereiken staat je eerst een pittige tocht te wachten van 15 kilometer. Vanaf Govindghat (1828m) of Joshimath kun je te voet of op de rug van een pony over een steil keienpad de tocht beginnen. Het pad leidt ook naar Hemkund Sahib, een bekend pelgrimsoord en meer. 6 km voor het meer vind je de Valley of Flowers. Onderweg kom je verscheidene kraampjes tegen waar je eten en drinken kan kopen. In Gangharia is er mogelijkheid om te overnachten. Hier splitst de weg zich. Het pad leidt uiteindelijk naar het natuurpark dat op een hoogte variërend van 3500 tot 6500 meter ligt.

Valley of Flowers India
Deel op Pinterest

Bloemen

Zoals de naam al doet vermoeden wemelt het in het park van de verschillende bloemsoorten. De ontdekker van dit gebied Frank Smythe, die het gebied in de jaren 30 van de vorige eeuw ontdekte, schreef een boek "The valley of Flowers". Deze naam wordt nog steeds gebruikt. Doordat het klimaat in het dal verandert met de seizoenen, kunnen veel verschillende bloemsoorten goed gedijen in de vallei. De bloei start vaak met de rhodondendrons, die snel gevolgd worden door sleutelbloemen, irissen, witte anemonen, viooltjes, balsembomen, moerasorchideeën en tijm.

Beste reistijd: begin augustus.

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!