Ga naar content

Ervaringen / tips

Beoordeel jouw vakantie in Indonesië. Wat vind jij de mooiste gebieden? Deel jouw ervaringen en vakantieverhalen. Wat hebben andere reizigers geschreven over hun reis naar Indonesië? Hebben zij een voorkeur voor eiland hoppen of kiezen ze voor een rondreis op een eiland? Lees hun tips en beoordelingen over Indonesië. 

2 personen geven Indonesië een
2,9 sterren
door Britt op

Mijn favoriete bestemming van Indonesie is het eiland Flores: het is nog helemaal niet toeristisch, heeft een adembenemend mooie natuur en een super vriendelijke bevolking. Met name duiken bij Komodo was prachtig: de mooiste duik die ik ooit heb gedaan. Ook het zien van de Komodo Dragons was erg bijzonder. Verder hebben we ook een roadtrip van een week gedaan door Flores waarmee we o.a. naar de vulkaan Kelimutu zijn geweest met zonsopgang. De krater van de vulkaan bestaat uit drie meren met verschillende kleuren, heel erg bijzonder om te zien. Ook Gili Air was erg fijn om lekker te relaxen, een beetje te duiken en op de parelwitte stranden te liggen.

Favoriete plekken
  1. Flores
  2. Gili Air
  3. Lombok
Natuur 9
Wandelen 5
Rust 5
Dieren 4
Bevolking 6
Weer en klimaat 4
Totale beleving 8
Gemiddelde score: 5,9
Reisperiode 4 weken
door Veraghtert Simonne op

Wij verbleven reeds een 6-tal keer in Indonesië, steeds 1 week op Bali met telkens een ander eiland.
- Op Sumatra konden we oog in oog staan met oeran-oetangs, in Bohorok na een prachtige (en vermoeiende!) jungletrekking.
- We waren op Sulawesi en trokken naar Tana Toraja, waar we een rituele buffelslachting, 7 stuks, konden meemaken ter gelegenheid van een begrafenis. Een heel ingrijpende gebeurtenis moet ik zeggen. Ook bezochten we de "hanging graves" (plaats in de rotsen waar de kisten met de overledenen worden ingeplaatst) en de magnifieke "Tau-tau" - poppen (poppen die worden gemaakt met als model van de overledene) die uitkijken over de wijdse vlakten vanaf hun plaats in- of tegen de rotswand.
- We waren op Java en bezochten de indrukwekkende "Borobudur" tempel, actieve vulkanen zoals o.a.Merapi ,het sultanpaleis in Yogyacarta, een imponerende zonsopgang boven de vulkaan Bromo. Men wordt er stil van, een mens voelt zich hier heel klein en meditatie is niet veraf!
- We bezochten ook Lombok, waar we naartoe zijn gevaren, we bezochten de Sasak-dorpjes en konden genieten van snorkelen,of duiken als men dat wenste, om de prachtige onderwaterwereld te bewonderen in- en rond Gili Air. Hier is vooral RUST te vinden in een omgeving van koraalwitte stranden en prachtige lagunes, zonder veel toeristen, afwisselend met bergkammen en plantages of palmjungle. Overal ervoeren wij een uiterst vriendelijke bevolking die zich uitslooft om zich ten dienste te stellen van "de toerist".
Steeds waren wij overenthousiast, ondanks ook soms mindere momenten omwille van bvb de warmte, de insecten die allemaal zoveel groter uitvallen dan wij gewend zijn... We keerden blij en tevreden huiswaarts met een valies vol souvenirs. maar met vooral een hoofd vol van onvergetelijke indrukken die wij ons hele leven zullen koesteren!

Plaats jouw ervaring / tips

Natuur
0
Wandelen
0
Rust
0
Dieren
0
Bevolking
0
Weer en klimaat
0
Totale beleving
0
1
2
3
Wordt niet getoond op de site
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!