Ga naar content

Embrace.German.Nature

De natuur in Duitsland is betoverend mooi en ontzettend veelzijdig! Voor een vakantie in 2024 zetten we enkele van de mooiste Duitse regio's in de schijnwerpers. Deze regio's hebben alles te bieden voor wie op zoek is naar een vakantie in de natuur en hebben een groot netwerk aan fiets- en wandelpaden.

Prachtige landschappen

Van de kust tot de bergen: omarm de unieke landschappen van Duitsland! Dichte bossen, heldere meren, bloeiende heide, dromerige valleien, wadden en fijne zandstranden, Duitsland heeft het allemaal.

7 Duitse bestemmingen in de kijker

In het kader van de campagne Embrace.German.Nature van het Duits Verkeersbureau duiken we in het natuurschoon van een aantal specifieke gebieden. De imposante wereld van de bergen. Rivieren met glooiende oevers, waar druiven op groeien en een wereld van historisch erfgoed. 

Het landschap van Duitsland is even divers als overweldigend. Ons buurland beschikt over maar liefst drie natuurmonumenten die zijn opgenomen op de lijst van het UNESCO-Werelderfgoed, 16 UNESCO-biosfeerreservaten, 16 nationale parken en 106 natuurparken. 300.000 kilometer aan wandelpaden en 76.000 kilometer aan fietspaden doorkruisen het land.

Saarland: Wandelen met uitzicht op de Saarschleife
© TZ Saarland / Eike Dubois
Deel op Pinterest

Een derde van het Duitse oppervlak is bedekt met bos. 12.000 meren en duizenden rivieren vormen natuurlijke biotopen, waar dieren leven en mensen hun batterijen kunnen opladen. Nog meer ontspanning nodig? Na een actief dagje in de natuur kan je terecht in een van de ruim 150 wellness resorts om nog meer nieuwe energie op te doen. Laat je inspireren door deze zeven prachtige Duitse gebieden en vind het landschap waar jij je thuis voelt!

1. Saksen-Anhalt

Met onder meer het biosfeerreservaat Midden-Elbe en het Nationaal Park Harz binnen haar grenzen, beschikt Saksen-Anhalt over bijzonder mooie plekken om te ontdekken. Van uitgestrekte bossen tot een afwisselend berglandschap, met historische mijnen die met water zijn gevuld en nu heldere meren zijn geworden. We nemen je mee naar de mooiste plekjes in de regio rondom Wittenberg en Dessau. Ontdek de deelstaat Saksen-Anhalt

Bergwitzsee
© WelterbeRegion ADW / Uwe Weigel
Deel op Pinterest

2. Mecklenburg-Vorpommern

Een van de fraaiste gebieden bevindt zich in het noordoosten van het land, tussen Hamburg en de grens met Polen. Hier vind je de pareltjes aan de Duitse Oostzee, maar ook een schitterend merengebied en fraaie natuurparken. Ontdek de waanzinnige landschappen van Mecklenburg-Vorpommern

Krijtrotsen nationaal park Jasmund
Krijtrotsen N.P. Jasmund
Deel op Pinterest

3. Alpenwelt Karwendel

Tussen het massief van de Zugspitze en de Karwendel slingert de Isar door een zonnig dal. Daar - ongeveer 100 kilometer ten zuiden van München - ligt de Alpenwelt Karwendel. De Beierse Alpen met hun markante bergtoppen, kleine beekjes en kleurrijke weiden omgeven de drie vakantieoorden Mittenwald, Krün en Wallgau. 

Alpenwelt Karwendel Duitsland
Alpenwelt Karwendel
Deel op Pinterest

4. Baden-Württemberg

Ongerepte landschappen en zeldzame dieren, Baden-Württemberg, gelegen in het zuidwesten van Duitsland, is verrassend "wild" en biedt iedereen die van de natuur houdt een breed scala aan mogelijkheden. Dus trek naar het zuidwesten van Duitsland en laat je verrassen door deze regio vol groen! Ontdek Baden-Württemberg en in het bijzonder natuurpark Obere Donau.

Baden-Württemberg
© Jana Zieseniß
Deel op Pinterest

5. Nedersaksen

In het noorden van Duitsland, in Nedersaksen, word je verwend met nog meer mooie landschappen! Verken bijvoorbeeld de streek tussen de Elbe en de Lüneburger Heide en maak de leukste uitstapjes. Zowel wandelaars als fietsers zijn hier op hun plaats en we tonen jou de weg naar de mooiste routes. Bekijk zeker ook onze tips voor unieke accommodaties om te verblijven! Lees alles over de deelstaat Nedersaksen

Elbe
© TMN/Jürgen Borris
Deel op Pinterest

6. Rijnland-Palts

Wie graag dichter bij huis blijft kan op ontdekkingstocht in Rijnland-Palts. In deze prachtige westelijke deelstaat van Duitsland ontdek je glinsterende rivieren (Ahr, Nahe, Moezel, Mittelrhein etc.), wijngaarden en glooiende weiden afgewisseld met prachtige bossen. Voeg daar nog vele mooie kastelen en karakteristieke vakwerkhuizen aan toe en je begrijpt waarom dit een schitterende streek is. De beste manier om de veelzijdigheid te ontdekken is om er op uit te trekken op je eigen tempo. Ontdek nu alle mooiste plekken in Rijnland-Palts.

Rijnland-Palts
© Eifel Tourismus GmbH / Dominik Ketz
Deel op Pinterest

7. Saarland

Meer naar het zuiden ligt de deelstaat Saarland. Het Saarland is dan wel relatief klein in oppervlakte, maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door al het natuurschoon! De regio grenst aan Luxemburg en Frankrijk, en het drielandenpunt mag je hier natuurlijk niet missen. Het landschap bestaat uit heuvels, bossen, wijngaarden, weiden en idyllische rivierlandschappen. Lees meer over het Saarland

Saarschleife
Saarschleife
Deel op Pinterest

Deze pagina schreven we in samenwerking met het Duits Verkeersbureau. Zij deelden hun input en verder lees je zoals altijd, de tips en het enthousiasme van Naturescanner. Bekijk meer informatie over Embrace.German.Nature op Germany.travel.

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!