Ga naar content

Zeilen vanaf de Azoren

Duurzaam reizen staat bij ons hoog in het vaandel. Sommige bestemmingen lijken echter alleen per vliegtuig bereikbaar, maar toch zijn er soms reizen die we even extra in de kijker willen zetten. Dit is zo'n reis. Na een ontspannende vakantie op de Azoren stap je op een schip en reis je in gezelschap terug naar Brest in Frankrijk.

In Ponta Delgada stap je aan boord van een zeilschip. Je maakt kennis met de andere reisgenoten van deze groepsreis en de bemanning van het schip. Zodra iedereen gesetteld is zet het schip koers naar Brest in Frankrijk. Deze zeilvakantie is een groepsreis voor de echte avonturier.

Avontuurlijke zeilreis naar Brest

Deze avontuurlijke zeiltocht voert je mee over de Atlantische Oceaan en door de Golf van Biskaje. Tijdens de reis geniet je van de zee in al zijn eenvoud. Hier heb je enkele dagen geen mobiel bereik, geen TV of internet tot je beschikking: even helemaal weg van de drukte van ons Westers bestaan.

Leven op zee

De zee is elke dag weer anders. Je trotseert muren van water en soms flinke wind, je geniet van schitterende blauwe luchten en telkens weer van een mooie zonsopgang en -ondergang. Ervaar wat het leven op zee met je doet tijdens deze zeilreis van de Azoren naar Brest. Het geluid van de golven, de heldere nachten, maar ook de vele knusse momenten met je medereizigers.

Het zeilen

Het hele reisgezelschap wordt ingedeeld in een wachtsysteem, van 4 en 8 uur. Tijdens zo'n wacht help je bij het hijsen, strijken en trimmen van de zeilen, navigeren, maar ook schoonmaken en helpen in de kombuis horen bij de taken. Zo kan het zeilschip dag en nacht varen. Ervaring is geen vereiste, de bemanning leert je de kneepjes van het vak.

De reis is volpension, met onbeperkt koffie, thee en fruit. Indeling in een 4-persoonshut (2-persoons op aanvraag),
Niet inbegrepen is de reis van en naar het schip en excursies tijdens de reis.

Reisinformatie

Boordprijs: € 975,-
Jongerenprijs: €  685,00 (15 -25 jaar)
Datum aan boord: Dinsdag 19 maart 2019 tussen 16u00 - 18u00
Datum van boord: Zondag 31 maart 2019
Duur: 13 dagen
Plaats aan boord: Ponta Delgada, Azoren
Plaats van boord: Brest, Frankrijk
Leeftijd: van 15 tot en met 80 jaar
Vragen over deze reis? Neem contact op! info@eendracht.nl

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!