Ga naar content

Wandelen op La Palma

La Palma -  Met ruim 220 routes heeft het eiland veel te bieden aan wandelliefhebbers. 219 wandelpaden en 3 langeafstandsroutes nodigen uit om het eiland op een andere manier te verkennen. Het is lastig kiezen waar te wandelen op La Gomera, dus we helpen je alvast even door de mooiste wandelingen op een rijtje te zetten.

Mooiste wandelroutes La Palma

Met haar uiteenlopende biotopen en landschappen is het eiland La Palma een paradijs voor iedere wandelliefhebber. Wie een wandelvakantie in de planning heeft, kan terecht bij reisboekhandel De Zwerver voor wandelkaarten en wandelgidsen, waar je een overzicht vindt van alle wandelpaden.

De paden op La Palma zijn goed onderhouden en goed bewegwijzerd. Het zuiden van het eiland kenmerkt zich door een vulkanisch landschap, terwijl de routes in het noordoosten je laten kennismaken met de laurierbossen van La Palma.

1. GR 131

De GR131 is een wandelroute met een totale lengte van 70 km. Deze loopt over de Cumbre van het noordwesten naarhet zuiden van La Palma. Het is mogelijk om de route te lopen in 4 dagen. Het is een extreem zware tocht, doordat er weinig waterpunten zijn en maar 1 overnachtingsplek is in een berghut.

2. Roque de los Muchachos naar Pico de la Nieve

Wandelen van Roque de Los Muchachos naar Pico de la Nieve - Een 11 kilometer lange wandeling van ca. 4 uur. Het vertrekpunt is de Roque de Los Muchachos, maar de wandeling kan ook omgekeerd gedaan worden. Deze indrukwekkende trektocht voert je langs de rand van de vulkaankrater en biedt schitterende ruige natuur. Het is een populaire hike, dus het kan soms druk zijn op het pad. Vanaf het uitzichtpunt "Mirador Degollada de Fanceses" wordt de route een stuk rustiger.

3. GR 130

De GR-130 is een wandelroute die rond het hele eiland voert. Op deze route raden we het stukje aan van Gallegos naar Franceses. Dit is een korte wandeling van ca. 4 km over een oud pad, dat dwars door een imposante kloof naar de kust voert. Het vertrekpunt is de Bar Viveros in Gallegos. Vanaf het informatiebord kan je de rood-witte markeringen van de GR130 volgen. Om weer naar het startpunt te komen kan je de bus nemen. 

Deel op Pinterest

De Rim Route voert door het hoogste deel van het eiland, rond de rand van het Nationaal Park, van Roque de los Muchachos tot aan de Refugio del Pilar Leisure Area (El Paso). De 35 km lange tocht biedt fraaie vergezichten over beide kanten van het eiland. Het weer kan snel veranderen op deze route, ook sterke wind, sneeuw en dicht mist komen hier voor, dus hou daar rekening mee.

4. Pico de Birigoyo

Een beklimming van de Pico de Birigoyo duurt ongeveer 2,5 uur. Je wandelt 6 km over diverse paden. De route vangt aan bij Refugio el Pilar richting Los Canarios. Onderweg loop je langs stenen muurtjes over de GR-131 en vervolg je de weg over een uitgesleten pad op de vulkaan. Aangekomen op de top van de Birigoyo geniet je van een schitterend zicht op de Caldera de Taburiente, de vulkanen en de mooie kust. 

Deel op Pinterest

5. Wandelen in laurierbossen

De mooiste laurierbossen van La Palma bevinden zich in Parque Cultural La Zarza. Een 8 kilometer lang pad met markering PR-LP 9.2 (Cruz del Gallo wandeling) voert vanaf het bezoekerscentrum La Zarza door een sprookjesachtig begroeide kloof, met varens en laurierbossen. Via een trap bereik je de bedding van de kloof. Een geel en witte bewegwijzering voert je door de boden van de kloof. Ook zijn hier rotstekeningen gevonden, waardoor deze trail ook een cultureel kantje heeft. Het is een populaire trektocht op La Palma, maar toch overheersen hier de geluiden van de vogeltjes, waaiende takken en kabbelende beekjes.

6. Tricias - Buracas trail

Prachtig wandelpad langs de mooie Buracas drakenbomen en kenmerkende Palma architectuur. Veel hikers omschrijven dit wandelpad als een energiek, maar magisch pad waar je weer helemaal op kan laden.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!