Ga naar content

Mooiste reizen IJsland

Om een goede indruk te krijgen welke reizen er allemaal mogelijk zijn op IJsland, heeft Naturescanner de mooiste rondreizen op een rijtje gezet. Je kunt er voor kiezen op eigen gelegenheid je route uit te stippelen, of kies voor een volledig verzorgde reis.

Top 10 mooiste reizen IJsland

Hoe organiseer je een vakantie op IJsland? Er zijn verschillende manieren. Bekijk wildlife reizen, wandelvakanties, rondreizen en jeepreizen in IJsland. Je kunt ook makkelijk goedkope vliegtickets naar IJsland boeken en je vakantie of rondreis zelf samenstellen.

Rondreis IJsland - tips

De meeste mensen die op vakantie gaan naar IJsland boeken een autovakantie. Autoverhuur is meestal goedkoper om van tevoren te regelen, dus hou hier rekening mee. Zelf regel ik bij voorkeur een huurauto via Sunny Cars, omdat zij all-in tarieven tonen en je dus niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Rondweg route 1 voert je over het hele eiland. Een aaneenschakeling van mooie plekken ligt langs deze weg en een gewone auto volstaat om ze te bewonderen. Wil je een georganiseerde rondreis, kijk dan naar de aanbiedingen die we hieronder geselecteerd hebben.

1. Route 1 Rondweg IJsland

Op Route 1 rijd je met je huurauto voorbij de hoogtepunten van IJsland; spectaculaire watervallen, pittoreske vissersdorpjes, moskussens, zwarte grindwoestijnen, heldere meren en rivieren. Iets verwijderd van de route ligt Geysir, de bekende geiser. Verder naar het zuiden van IJsland ligt de beroemde vulkaan de Hekla en de grote gletsjer van de Vatnajokull. Hier kun je tijdens de rondreis verschillende outdoor activiteiten beoefenen, zoals gletsjerklimmen. Op het nabijgelegen Jokulsarlonmeer drijven ijsmassa’s in betoverende kleuren en leveren altijd unieke foto's. Prachtig... Myvatn, wat muggenmeer betekent, in het noorden is een vulkanisch gebied met een schitterende natuur.

2. Binnenland IJsland

Het binnenland van IJsland is nog volledig ongerept, een 4WD is dan ook een noodzaak om er te komen. Een van de mooiste gebieden is Landmannalaugar. De bergen in dit schitterende gebied kleuren in betoverende rode, bruine en gele tinten. De meest afgezonderde vulkaan, de Herdubreid en Askja zijn andere hoogtepunten. De Askja krater bestaat uit meerdere zogeheten caldera's, waarvan 1 een oppervlakte heeft van bijna 50 km2. Een andere caldera bevat een warmwatermeer van rond de 25 graden, waar je heerlijk in kunt zwemmen. Het binnenland is meestal uitsluitend in de zomer te bereiken.

Natuur IJsland - Wandelen - IJslandse Watervallen - Blue Lagoon

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!