Ga naar content

Fotoreis IJsland

De natuur in IJsland is mooi in alle seizoenen. Het landschap en de vele verschillende natuurfenomenen maken het tot een ideale bestemming om te fotograferen. Naturescanner neemt je mee op een fotoreis naar IJsland.

Fotograferen in IJsland

Het landschap is in alle seizoenen fotogeniek. Een fotoreis naar IJsland kan dus in zomer, winter, herfst en lente. In de zomer kleurt het ruige landschap prachtig groen. Glooiende heuvels en gifgroene bergen contrasteren met gletsjers, zwarte vulkaanstranden en blauwe rivieren. 

Hoewel er weinig bomen groeien op het eiland is ook de herfst een mooie periode. De vegetatie bestaat voornamelijk uit struiken en bodembegroeiing, maar deze is zeer kleurrijk in de kortstondige maar krachtige herfst (van half september tot begin oktober). Voornamelijk het gebied bij Thingvellir en de Gouden Driehoek zijn de moeite om te fotograferen in deze periode. De Gullfoss waterval is natuurlijk mooi in alle seizoenen. Leg deze vast met een lange sluitertijd voor een sprookjesachtig effect.

Fotograferen op IJsland
© Janneke Kaim
Deel op Pinterest

In de winter ligt het landschap onder een dik pak sneeuw, waardoor je je in een sprookjesachtig landschap waant. In de lente begint de sneeuw te dooien en kan je prachtige pure natuur fotograferen. Er zijn dan minder toeristen dan in de zomer en dat heeft ook weer zijn voordeel.

Hoogtepunten fotoreis in IJsland

Enkele hoogtepunten die de moeite waard zijn om te bezoeken tijdens een fotoreis in IJsland.

 • Gullfoss, Skogafoss, Godafoss en andere mooie watervallen in IJsland.
 • Geisers en Thingvellir in het zuiden
 • Het geothermisch gebied Seltún en de hete bron Gunnahver
 • De Kerið krater
 • Vatnajökull gletsjer en Svartifoss waterval in het Skaftafell Nationaal Park
 • Jokulsarlon gletsjermeer en Diamond Beach
 • Landmannalaugar in het binnenland
 • Myvatn vulkanisch gebied in het noorden
 • Walvissafari bij Husavik in het noorden
 • Alle minder toeristische plekken, zoals de Westfjorden en Snæfellsnes
 • En in de winter heb je natuurlijk kans op het Noorderlicht
Kerid krater
De Kerid krater is fotogeniek door de opvallende kleuren
Deel op Pinterest

Bekijk nog meer fotogenieke locaties in Zuid-IJsland en Noord-IJsland.

Fotoreis in IJsland boeken

Er zijn verscheidene opties om een fotoreis naar IJsland te regelen. Je kunt er natuurlijk zelf op uit trekken en op eigen houtje de prachtige natuur in IJsland fotograferen. Maar het wordt nog leerzamer als je samen met gelijkgezinden, onder begeleiding van een professionele fotograaf, tijdens een groepsreis op zoek gaat naar de mooiste kiekjes. Enkele reisorganisaties organiseren tevens individuele fotoreizen naar het eiland. Op deze pagina hebben wij een selectie gemaakt van de mooiste groepsfotoreizen in diverse seizoenen.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Janneke Kaim
Geschreven door
Janneke Kaim
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!