Ga naar content

Top 10 mooiste routes ter wereld

Of het nu in het zuidwesten van de Verenigde Staten, in Patagonië, Nieuw-Zeeland of IJsland is, rijden op een lange, desolate weg is een van de mooiste momenten van een reis. Wereldwijd zijn er vele mooie routes. Wij geven je alvast onze top 10 mooiste routes van de wereld.

Top 10 Mooiste routes ter wereld

Wat zijn de mooiste routes op aarde? Een overzicht van autowegen die je ooit in je leven moet rijden:

1. Milford Road - Nieuw-Zeeland. Prachtige route in Nieuw-Zeeland. Door het fjordland en de Southern Alps op het zuidereiland. Lees meer over het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland.

2. Panamericana Sur. Vanaf Alaska tot Argentinië liggen tal van snelwegen, die met elkaar verbonden de Panamericana vormen. Ruta 40, ofwel National Route 40, is Argentinië’s belangrijkste highway van noord naar zuid, op sommige plaatsen nog ongeasfalteerd, en vormt met een lengte van meer dan 5000 km het langste deel van de Panamericana en tevens de langste weg ter wereld. Lees meer over een reis naar Argentinië.

3. Service Road - Denali National Park. Deze mooie route voert door Alaska. Gedurende de zomermaanden zijn privé auto's helaas niet toegestaan op deze prachtige route. Lees meer over Denali National Park.

4. Route 1 - IJsland. De bekendste weg van IJsland is een van de mooiste routes in Europa. Rijd door desolate landschappen, met een zeer afwisselende natuur, bestaande uit immense watervallen, groene bergen, zwarte zandstranden en uitgestrekte leegtes. Lees meer over de natuur in IJsland.

5. Karakoram Highway - Een weg van China naar Pakistan. De hoogste internationale weg ter wereld bevindt zich in het gelijknamige Karakoram gebergte. De Karakoram Highway verbindt China en Pakistan. De hoogste pas bevindt zich op 4.693 meter hoogte (Khunjerabpas). De natuur op deze route is bijzonder mooi.

6. Utah Hwy 163 - Monument Valley. Een van de meest gefotografeerde afgelegen wegen voert naar een prachtig nationaal park in Utah, Verenigde Staten. Zelf over deze weg rijden? Lees dan meer over een reis naar Monument Valley

Ook de moeite in Utah, State Route 12, die voert van Dixie National Forest en Bryce Canyon naar Capitol Reef National Park.

7. Highway 13 - Laos. Deze weg verbindt het noorden van Laos met het zuiden. Het is een van de mooiste routes in Azië. Lees meer over een reis naar Laos.

8. Avenue of the Baobabs - Madagaskar. De Avenue of the Baobabs is een van de mooiste wegen in Afrika en toch blijft het massatoerisme er weg. Prachtig! Lees meer over een reis naar Madagaskar.

9. Zijderoute. De oudste route ter wereld. Vroeger belangrijke handelroute, vandaag de dag worden er nog steeds reizen georganiseerd langs de hoogtepunten van deze merkwaardige route. Bekijk de mooiste reizen langs de Zijderoute.

10. Salar de Uyuni - Bolivia. Op de uitgestrekte zoutvlakten van zuidwest Bolivia staan verkeersborden, maar het terrein is zo weids en open dat deze van geen betekenis zijn. De mooiste route in Zuid-Amerika. Lees meer over de natuur in Bolivia.

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!