Ga naar content

Video's

Eifel omgeving Kesseling

Wandelen in de omgeving van Kesseling in de Eifel. Het plaatsje bevindt zich in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts en behoort tot de Landkreis Ahrweiler. Het is maar een klein dorp, met ca. 600 inwoners. Vanaf het dorp kan je mooi wandelen in de natuur. Film Wim van Schaik.

Eifel omgeving Wallersheim

Wallersheim is een dorp in de deelstaat Rijnland-Palts in de Duitse Eifel. Het behoort tot de Eifelkreis Bitburg-Prüm. Ook vanaf dit plaatsje vertrekken mooie wandelingen in de natuur. Bekijk dit filmpje met een wandeling bij Wallersheim van Wim van Schaik.

Eifel Ahrtal

Video van een wandeling in het Ahrtal in de Eifel in Duitsland. De rivier de Ahr heeft hier in de loop der eeuwen gezorgd voor een diep dal. Hoog boven het dal pronken mooie middeleeuwse burchten, die doen denken aan het gewelddadige verleden van het gebied. Verder is er niets over van dit geweld, het Ahrtal is een lieflijk gebied met mooie natuur en romantische vakwerkhuisjes. Het staat ook bekend om haar wijn, de Spätburgunder. Het aangename klimaat in dit dal maakt het immers mogelijk om hier wijn te verbouwen. Boven het Ahrtal slingert zelfs een wandelpad dat de Rotweinwanderweg heet. Na het wandelen kan je een bezoek brengen aan de wijnstadjes Altenahr en Ahrweiler. En zeg nu zelf: wat smaakt er beter na een fikse wandeling in de natuur dan een goed glas wijn? Te boeken als individuele wandelvakantie bij SNP. Video Wim van Schaik.

Eifel Teufelsschlucht en Wildpark

Teufelsschlucht

De Teufelsschlucht bij Irrel is een prachtig gebied met mooie kloven. Naturescanner neemt je op een wandeling langs de oevers van de rivier de Prüm, over de houten brug, waar we genieten van een mooi uitzicht op de rivier en de waterval. We bekijk diverse mooie rotskloven. De natuur in dit deel van de Eifel is bijzonder mooi en we zijn verbaasd over dit prachtige landschap. Er zijn diverse wandelroutes uitgestippeld die allen goed staan aangegeven op de borden bij de parkeerplaat.

Wild- en Avonturenpark Daun

Verder neme we je in dit filmpje nog mee naar het Wild- en Avonturenpark bij Daun. Geiten, lama's, everzwijnen en tal van andere dieren hebben hier veel ruimte en lopen vrij rond langs de auto. We waren vertederd door de kleine zwijntjes, erg schattig!

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!