Ga naar content

Canyons in Amerika

Zuidwesten Amerika - Amerika is een land van contrasten, van uitgestrekte nationale parken en diepe canyons. Elders op deze site nemen we alle natuurparken in Amerika onder de loep, maar het leek ons ook leuk om de mooiste canyons van Amerika eens op een rijtje te zetten.

Mooiste kloven en canyons in Amerika

Wat zijn bekende en imposante kloven in Amerika? Vooral in het zuidwesten van Amerika vind je vele nationale parken en ook bevinden zich hier de mooiste canyons. De Grand Canyon is de bekendste kloof ter wereld, maar zijn broertjes, zoals Zion en de Bryce canyon staan meestal ook op het reisprogramma van een rondreis door de VS. Nog andere kloven, zoals Capitol Reef en de Grand Canyon van Yellowstone zijn een stuk minder bekend. Hieronder onze top van mooiste canyons in Amerika, met leuke tips voor een rondreis.

1. Antelope Canyon

Als je de mogelijkheid hebt om tijdens je rondreis door Amerika de Antelope Canyon te bezoeken, aarzel dan niet! Dit is een zeer kleine canyon die zich eigenlijk onder de grond bevindt. Je kunt hem bezoeken in minder dan een uur tijd. Onder begeleiding van de Navajo indianen loop je door de canyon (hier betaal je fors voor overigens). 

Antelope Canyon
Deel op Pinterest

De canyon is nauw en een smal pad voert erdoorheen. De wanden tonen prachtige kleurschakeringen, die veranderen naargelang de manier waarop het zonlicht binnenvalt door de spleet boven je. Oranje, geel, rood en wit wisselen elkaar af in de lijnen die zich in de loop der tijd op de wanden van de canyon hebben gevormd.

Lees meer over de Antelope Canyon

2. Monument Valley

Waan jezelf in Wild West sferen en breng een bezoek aan het mooie Monument Valley. Niet echt een kloof met een rivier erdoorheen zoals de meeste andere canyons in Amerika. Het gaat hier om Mittens, immense rotsformaties, die een eenzaam bestaan leiden in de leegte van Arizona. Voor ons een van de indrukwekkendste natuurgebieden in Amerika, zeker waard om te zien!
Lees meer over Monument Valley

Monument Valley
© Naturescanner
Deel op Pinterest

3. Bryce Canyon

Van alle canyons in Amerika, is de Bryce Canyon wellicht de meest bijzondere. De canyon wordt gevormd door een amfitheater aan oranje, roodgekleurde zuilen, uitgesleten door wind, sneeuw, regen en tijd. Van bovenaf heb je een schitterend uitzicht over deze canyon, maar het wordt pas echt spectaculair wanneer je afdaalt en een van de wandelroutes neemt die door de Bryce voeren.
Bekijk onze reistips en lees meer over de Bryce Canyon.

4. Zion National Park

Ook Zion National Park ontbreekt meestal niet op een rondreis door het zuidwesten van de Verenigde Staten. Deze canyon laat een onvergetelijke indruk achter op iedereen die hier is geweest. Torenhoge rotsmassieven steken uit boven de Virgin River en contrasteren fel tegen de groene struiken en bomen. Het Zion park biedt uitstekende mogelijkheden om korte wandelingen te maken naar watervallen en meertjes op nog extra te kunnen genieten van de natuur in deze mooie canyon. Zion kan omschreven worden als de groenste van alle canyons in Amerika. Bekijk reistips en lees meer over wandelen en natuur in het Zion National park

Zion canyon
Deel op Pinterest

5. Yosemite Canyon

De indrukwekkendste van alle canyons in Amerika. Yosemite National Park is een van de bekendste nationale parken van de V.S. De canyon in dit park is werkelijk fenomenaal. Aan beide zijden rijzen massieve granieten rotswanden op en waken over het vredige dal, waar tal van activiteiten georganiseerd worden voor de vele bewonderaars die van heinde en ver komen genieten van dit natuurspektakel. Je kunt er bergbeklimmen, wandelen, met een bootje varen en deelnemen aan vele andere activiteiten. Mis ook zeker de Yosemite Falls niet, de hoogste waterval van de VS.
Kijk voor een volledig overzicht van reizen en tips over Yosemite Park.

6. Capitol Reef

Capitol Reef is een zeer onbekende kloof, hoewel deze zich bevindt vlak naast de weg tussen Zion en Arches National Park. Veel toeristen slaan deze over en dat is vreselijk zonde. Of net niet? De massa's toeristen ontbreken hier volledig. Met een auto kan je tot diep in de canyon rijden en er een korte wandeling maken. Wandelend tussen de steile rotswanden zal het gebied letterlijk en figuurlijk een diepe indruk op je achterlaten. Lees meer over Capitol Reef

Capitol Reef
© G. van Nellestijn
Deel op Pinterest

7. Grand Canyon

De kloof der kloven, de allmighty Grand Canyon is de bekendste van alle canyons in Amerika. Kom oog in oog te staan met puur natuurgeweld. De zinderde diepte van deze kloof blijft voor altijd op je netvlies gebrand. Een indrukwekkende kloof, de meest imposante canyon van Amerika, waarbij je je afvraagt hoe de Colorado dit heeft kunnen verwezenlijken. Vandaag de dag slingert ze als een flinterdun lint door de bodem van de Grand Canyon.
Bekijk de mooiste reizen en lees meer informatie over de Grand Canyon.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!