Ga naar content

Visvakantie

Veel mensen stoppen, behalve hun wandelschoenen, ook hun beste hengel in de koffer. Voor hen is een vakantie zonder een hengeltje uitwerpen niet compleet. En of dat nu in een koel helder bergmeer in Zwitserland is, of vissen langs de kustwateren van Noorwegen, Naturescanner geeft je graag enkele tips voor een leuke visvakantie.

Visvakanties

Er zijn veel leuke bestemmingen voor een visvakantie. Zodra er veel meren zijn of een lange kustlijn kan je al kijken naar de mogelijkheden. Hou rekening met de rest van je gezin, die misschien een visreis niet zo boeiend vinden. Combineer bijvoorbeeld een zonnige vakantie op de Azoren of op Madeira met het zgn. 'big game fishing'. Iets wat hengelaars uit de hele wereld trekt, omdat je hier kunt vissen op o.a. tonijn en marlijn. De rest van de familie kan dan andere dingen doen. Of word concurrent van de bruine beren in Canada, die met hun poten de zalm uit de wild stromende rivieren vissen.

Populairste visbestemmingen

  1. Corsica
  2. Dordogne
  3. Lapland
  4. Northumberland
  5. Schotland
  6. Lake District
  7. Cornwall
  8. Cyprus
  9. Zweden
  10. Lofoten

 

1. Dagje of weekendje vissen

Ook dicht bij huis vind je leuke vakantiebestemmingen met mogelijkheid om te vissen. Maak van je hobby een leuk uitje met het gezin en huur een vakantiehuisje met visvijver. Waar kan je vissen in Nederland en België? Bijvoorbeeld in de Oostkantons van België, waar de waterkwaliteit van de rivieren en vijvers uitstekend is. In Nederland is het IJsselmeer een heerlijke plek om je hengel uit te werpen. Of kies voor de Friese meren. Voor de echte hengelaar bestaat er geen mooiere en natuurlijkere manier om te ontspannen.

2. Vissen in Europa

Een van de beste landen voor een echte visvakantie is Denemarken. De kust is nergens meer dan 50 km verwijderd en daarnaast zijn er nog tal van visrijke meren en rivieren. de vele eilanden, fjorden en stranden zijn een trekpleister voor vissers. Je kunt in Denemarken vissen op paling, zeeforel, makreel of kabeljauw. Een vergunning is makkelijk te verkrijgen. Andere topbestemmingen om te vissen in Europa zijn Noorwegen (zie excursies), IJsland (bekijk excursies) en Ierland (bekijk excursies). Maar eigenlijk kan je terecht in de meeste Europese landen: Frankrijk, Zweden, Engeland, Spanje...

3. Visvakantie buiten Europa

Buiten Europa zijn er ook tal van landen waar je prima kan vissen op vakantie. Wat dacht je van visvakantie paradijs Florida? Of de kust bij Californië? Ook in Nieuw-Zeeland wordt vissen steeds populairder en het land krijgt steeds meer faam als een van de beste bestemmingen om te vissen. In de meren en rivieren van het Zuider- en Noordereiland komt een grote diversiteit aan vissoorten voor. Een topbestemming voor sportvissers is Brazilië: naast de Amazone biedt het land een duizenden kilometers lange kustlijn en tal van mooie natuurgebieden waar je kan vissen op de meest unieke vissoorten.
Tip: bekijk onze veldgidsen met vissoorten: visgidsen.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Feedback geven