Ga naar content

Visvakantie

Veel mensen stoppen, behalve hun wandelschoenen, ook hun beste hengel in de koffer. Voor hen is een vakantie zonder een hengeltje uitwerpen niet compleet. En of dat nu in een koel helder bergmeer in Zwitserland is, of vissen langs de kustwateren van Noorwegen, Naturescanner geeft je graag enkele tips voor een leuke visvakantie.

Visvakanties

Er zijn veel leuke bestemmingen voor een visvakantie. Zodra er veel meren zijn of een lange kustlijn kan je al kijken naar de mogelijkheden. Hou rekening met de rest van je gezin, die misschien een visreis niet zo boeiend vinden. Combineer bijvoorbeeld een zonnige vakantie op de Azoren of op Madeira met het zgn. 'big game fishing'. Iets wat hengelaars uit de hele wereld trekt, omdat je hier kunt vissen op o.a. tonijn en marlijn. De rest van de familie kan dan andere dingen doen. Of word concurrent van de bruine beren in Canada, die met hun poten de zalm uit de wild stromende rivieren vissen.

1. Dagje of weekendje vissen

Ook dicht bij huis vind je leuke vakantiebestemmingen met mogelijkheid om te vissen. Maak van je hobby een leuk uitje met het gezin en huur een vakantiehuisje met visvijver. Waar kan je vissen in Nederland en België? Bijvoorbeeld in de Oostkantons van België, waar de waterkwaliteit van de rivieren en vijvers uitstekend is. In Nederland is het IJsselmeer een heerlijke plek om je hengel uit te werpen. Of kies voor de Friese meren. Voor de echte hengelaar bestaat er geen mooiere en natuurlijkere manier om te ontspannen.

Hengelsport uitrusting
Er komt heel wat kijken bij vissen. Zo moet je een hengelset aanschaffen, een hengelsteun, een speciale stoel, viskist, vislampen en tal van andere accessoires. Hengelsport is bovendien een tijdsbesteding waarbij warme kleding vaak van belang is. Waadpakken, warmtepakken en andere kleding voor vissers, maar ook speciale boots en brillen behoren tot de uitrusting.

2. Vissen in Europa

Scandinavië is de beste regio voor een echte visvakantie. Denk daarbij aan bijvoorbeeld Denemarken en Zweden.

Visser in Zweden
© Naturescanner
Deel op Pinterest

De Deense kust is nergens meer dan 50 km verwijderd en daarnaast zijn er nog tal van visrijke meren en rivieren. de vele eilanden, fjorden en stranden zijn een trekpleister voor vissers. Je kunt in Denemarken vissen op paling, zeeforel, makreel of kabeljauw. Een vergunning is makkelijk te verkrijgen.

Zweden is bezaaid met meren. Overal liggen steigers en op de meeste plaatsen kan je een roeiboot huren.

Ook een visvakantie in Spanje , Italië en Frankrijk is erg populair.

Andere bestemmingen om te vissen in Europa zijn Noorwegen (zie excursies), IJsland (bekijk excursies) en Ierland. Maar eigenlijk kan je terecht in de meeste Europese landen: Finland, Engeland, Duitsland...

Populairste visbestemmingen in Europa

- Corsica
- Dordogne
- Lapland
- Northumberland
- Schotland
- Lake District
- Cornwall
- Cyprus
- Dalarna
- Lofoten

Heerlijk vissen op de vroege ochtend
Vissen in de ochtend
Deel op Pinterest

3. Visvakantie buiten Europa

Buiten Europa zijn er ook tal van landen waar je prima kan vissen op vakantie. Wat dacht je van visvakantie paradijs Florida? Of de kust bij Californië? Ook in Nieuw-Zeeland wordt vissen steeds populairder en het land krijgt steeds meer faam als een van de beste bestemmingen om te vissen.

In de meren en rivieren van het Zuider- en Noordereiland komt een grote diversiteit aan vissoorten voor. Een topbestemming voor sportvissers is Brazilië: naast de Amazone biedt het land een duizenden kilometers lange kustlijn en tal van mooie natuurgebieden waar je kan vissen op de meest unieke vissoorten.
Tip: bekijk onze veldgidsen met vissoorten: visgidsen.

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!