Ga naar content

Ervaringen / tips Azoren

Wat zijn jouw ervaringen en vakantieverhalen over de Azoren? Hoe beoordeel jij jouw vakantie en wat vind jij het mooiste eiland? Deel jouw scores. Welke aanbevelingen geven andere natuurliefhebbers over hun reis naar de Azoren? Wat is hun favoriete eiland? Lees ook hun reviews. Welke eilanden van de Azoren archipel raden zij aan? 

10 personen geven Azoren een
3,7 sterren
door Michiel op

Wij waren enkele jaren geleden op vakantie op het eiland Sao Miguel. Het eiland was geheel anders dan mijn verwachtingen. Het was geen zonvakantie eiland zoals ik eerst had verwacht. Als dat het doel van je vakantie is kan je dus beter een andere bestemming kiezen. Verwacht je meer aan ruige en groene natuur. De dorpjes zijn niet erg afgestemd op toeristen, dus er zijn maar weinig leuke plekken om te eten of een terrasje te pakken.

Natuur 10
Wandelen 10
Rust 10
Dieren 4
Bevolking 4
Weer en klimaat 6
Totale beleving 8
Gemiddelde score: 7,4
Reisperiode 2017
door T. Bueno Bibaz op

Ik dacht dat het over de informatie van hierboven ging. En dat vond ik nogal erg "fladderig". Dat over de vogels geschreven wordt begrijp ik, maar wat meer info over bijv. dorpjes, met een foto, zodat we ook daar een indruk van krijgen.

door Sandra op

Hoi Yvonne, wat fijn om al je tips te lezen!! Thanx!
Iemand anders nog tips om op Sao Miguel te doen? We willen 10 dagen vertoeven op het eiland :)

door Yvonne op

@edwin, sorry zie je bericht nu pas. Wij hebben geen gebruik gemaakt van een veerboot. We dachten dat het zo simpel was als een busverbinding maar dat bleek niet het geval. Wij hebben uiteindelijk binnenlandse vluchten gemaakt.

door Irene op

@Yvonne
Wij gaan in 2017 naar de Azoren. Inderdaad hebben we ook de vluchten en overnachtingen los geboekt. Heb jij tips voor autoverhuurbedrijven? Heb jij die van tevoren gereserveerd of pas bij aankomst? En op elk eiland hetzelfde bedrijf?

Welke tips heb je voor Terceira en Pico?
Groetjes Irene

door edwin van den eynde op

Hallo Yvonne,Wij hebben al een vlucht en hotel voor 1week op sao miguel Hoe moeten we een veerboot nemen naar de andere eilanden en hoe hebben jullie dit gedaan ? bedankt en tot wederhoren
edwin

door Yvonne op

@Eveline, we zijn gisteren thuis gekomen. Het is er zo ongelooflijk mooi! Zeker doen! We hebben drie eilanden bezocht, maar als ik het nog zou moeten doen zou ik liever meerdere eilanden gedaan hebben en minder lang op de (kleinere) eilanden Pico en Terceira verblijven hebben. Wij waren 1 week op Sao Miguel, 1 week op Pico en 1 week op Terceira. Vergis je niet de eilanden, op Sao Miguel na, zijn echt klein. Wij hadden op elk eiland een huurauto genomen. Wil je wat zien is dit wel een must. Zeker op de kleine eilanden rijd de bus maar 2X per dag het eiland rond. Met de auto kom je op de mooiste plekken. De wandeltrails zijn super mooi en zijn hier te downloaden. http://trails.visitazores.com/en/islands/terceira
Verder is een walvis-dolfijn watching een must, ook al hadden wij niet zoveel geluk toch super leuk om mee te maken. De meren op Sao Miguel zijn adembenemend mooi en de stad Angra op Terceira is de meest bruisende, ook 's avonds veel te beleven. Op de andere eilanden was het erg stil 's avonds. Verder waren de geboekte air bnb's erg leuk. Wij hadden gepland om met de boot van Pico naar Terceira te gaan maar dat was wel een hele onderneming. 6 uur onderweg en de boot ging maar een keer in de week dus hebben we alsnog vliegtickets geboekt. Vast veel plezier met uitzoeken voorbereiden. Heb je nog vragen mail me maar. Emailadres te verkrijgen via contact naturescanner. Groetjes Yvonne

door Eveline Philipse op

Hi Yvonne,
Mijn vriend en ik denken er ook aan om te gaan eilandhoppen in de Azoren. Ik ben erg benieuwd naar je ervaringen en je hebt vast ook leuke tips. Waarschijnlijk ben je daar nu, heel veel plezier!
Lieve groet, Eveline

door Yvonne op

Wij gaan in juni (2016) drie weken naar de Azoren. We hebben losse tickets (TAP) geboekt A'dam - Lissabon-Sao Miguel, Sao Miguel -Pico Terciera -Lissabon-A'dam, van Pico naar Terciera gaan we per boot en we verblijven in Air bnb's. We gaan drie weken eilandhoppen. We zijn hiervoor ongeveer ¤ 800,- pp kwijt. Het loont dus echt de moeite om het zelf uit te zoeken ipv door een reisorganisatie. En daarbij vind ik een air bnb altijd veel leuker dan een hotel. Nog drie weken geduld....

door Maarten Hartog op

Heerlijke bestemming, ook in de maanden januari, februari, maart: mooi voorjaarsweer met veel zon.

Plaats jouw ervaring / tips

Natuur
0
Wandelen
0
Rust
0
Dieren
0
Bevolking
0
Weer en klimaat
0
Totale beleving
0
1
2
3
Wordt niet getoond op de site
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!