Ga naar content

Fietsen in Azië

Azië kent een enorme verscheidenheid aan landschappen: tropische jungle, imposante gebergtes en kilometerslange zandstranden nodigen uit tot de meest uiteenlopende natuurreizen. Wie graag de natuur in trekt en in korte tijd veel van dichtbij wil zien, die zou eens een fietsvakantie in Azië moeten overwegen.

Op de fiets bereik je de meest afgelegen gebieden en kom je in nauw contact met de lokale bevolking. Tijdens een groepsfietsreis beleef je een land op een geheel andere manier en deel je de pret van het fietsen met eensgezinden.

Mooiste fietsgebieden in Azië

Wat zijn de mooiste landen om te fietsen in Azië? Sommige streken worden steeds populairder onder fietsers en zien een toenemend aantal tweewielers. Denk aan Zuid-Vietnam, waar steeds meer fietsreizen georganiseerd worden langs de Mekong Rivier. Maar er zijn nog onontdekte gebieden, waar fietsen een flinke uitdaging vormt. Bekijk onze tips voor mooie gebieden om te fietsen in Azië!

1. Zuiden van Vietnam

Een van de meest populairste gebieden in Azië voor een fietsvakantie is de Mekongdelta in Zuid-Vietnam. Hier fiets je lang authentieke dorpjes en een tot de verbeelding sprekende rivier. Lees meer over fietsen in Vietnam.

2. Sri Lanka

Hoewel Sri Lanka een relatief klein eiland is, biedt het precies de goede afwisseling voor een perfecte fietsvakantie. Rijd langs prachtige witte tempels, relax op een van de palmbomenstranden en wissel af met een safari in een van de wildparken. Lees meer over fietsen Sri Lanka.

3. Fietsen in Maleisië

Nog zo'n top fietsbestemming in Azië. Maleisië. Heerlijk veel natuur en super aardige mensen. Wij gingen de fiets op in Sabah, het oostelijke deel van Maleisisch Borneo. Erg leuk om over het platteland van Maleisië te fietsen, langs de veelal zelfvoorzienende dorpjes en rijstvelden.

Maleisië fietsen
© Bianca Kramer Foodtravelphotography
Deel op Pinterest

In het begin van onze fietstocht was het een beetje bewolkt, maar naar het einde toe plensde de regen met bakken uit de hemel. Het was immers regenseizoen. We zijn wel bestand tegen een beetje regen, maar het was zo erg dat we halverwege de tocht toch hebben moeten afbreken. Volgende keer beter!

4. Fietsen in Singapore

Singapore mag dan wel een wereldstad zijn, toch is het een zeer groene stad. Er zijn wel 300 parken, die met elkaar verbonden zijn door bruggen en paden, de zogeheten Park Connectors. Hierdoor is het de stad bij uitstek om te fietsen in Azië. Lees meer Singapore tips

Fietstocht Singapore
© Naturescanner
Deel op Pinterest

5. Taiwan

Een verrassende bestemming voor een fietsreis is Taiwan. Dit compacte en afwisselende land is ideaal voor een fietsreis. Door de relatief korte afstanden is Taiwan uitstekend op de fiets te verkennen. Vergaap je aan de sprookjesachtige valleien, kloven, berggebieden, stranden en eeuwenoude steden tijdens een fietsreis.

6. Fietsen in Kirgizië

Een bijzondere bestemming om te verkennen op het zadel. Daar waar de locals zichzelf vooral te paard verplaatsen, zien ze steeds meer toeristen op de mountainbike door het land trekken. Bekijk de tips van reisexpert Adri over een fietsreis in Kirgizië

MTB
© Ecotour Kirgizië
Deel op Pinterest

7. Nepal

Vooral op zoek naar uitdaging? Trek dan richting de hoge bergen in Nepal. Ga fietsen aan de voet van de Himalaya, met de hele reis een schitterend uitzicht op deze majestueuze bergreuzen. Lees meer over fietsen in Nepal.

8. Tadzjikistan

De Pamir Highway is een van de mooiste bergroutes in Azië. Een fietstocht over deze weg voert je door het gelijknamig Pamir gebergte, langs rivieren en blauwe meren, verlaten dorpjes en boomgaarden met abrikozen. Fiets door kloven met steile wanden en kom oog in oog te staan met yaks en schapen. Met name de beroemde Wachan corridor staat op het programma van deze epische fietsreis.

9. Indonesië

Indonesië is een immens groot land en er zijn vele mogelijkheden voor een fietsvakantie op een van de eilanden. Populairste eilanden om te fietsen zijn Bali en Java, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Bekijk onze tips over fietsen in Indonesië.

10. Thailand

De populairste vakantiebestemming in Azië kan niet achterblijven op ons lijstje voor fietsbestemmingen. Ook in Thailand kan je prima op een tweewieler de natuur verkennen. Fiets langs eeuwenoude tempels of baan jezelf een weg op een eiland tussen de toeterende scooters en tuktuks. Lees meer over fietsen in Thailand

Fietsreis in Azië
© Naturescanner
Deel op Pinterest

11. Cambodja

De tempels van Angkor Wat, het Tonlé Sapmeer en de bezienswaardigheden van Phnom Penh zijn allen makkelijk op de fiets te bezichtigen. Er worden verscheidene fietsvakanties aangeboden, soms in combinatie met Thailand of Laos. Bekijk onze tips om te fietsen in Cambodja.

11. Noord-India

In het noorden van India liggen onherbergzame berggebieden. Fiets met je partner of in groepsverband langs dorpen waar de tijd lijkt stil te staan. Geniet van de rust op de prachtige bergpassen en kijk uit over helderblauwe meren. Lees meer over fietsen in Ladakh

Fietsen in India
Deel op Pinterest

12. Fietsen in Japan

Misschien niet het ideale land voor een fietsvakantie, maar wel ontzettend gaaf om hier op de fiets te stappen. Verken Japan op een andere manier! 

13. Fietsen in Laos

Fietsen over de Koningsweg van werelderfgoedstad Luang Prabang naar hoofdstad Vientiane langs de rivieren Mekong, Khan en Song. Of al peddelend langs immense rijstvelden, door imposante kalksteengebergten en schilderachtige dorpjes met lokale bergvolkeren. Het is allemaal mogelijk in het mooie en authentieke Laos. 

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!