Ga naar content

Nationale parken India

Tips rondreis India - Je vindt een enorme hoeveelheid nationale parken in India. De natuur in dit land kent een grote verscheidenheid en het is dus ook een van onze favorieten voor een natuurreis.

Nationale parken

Verspreid door heel het land, herbergen de ruim 100 nationale parken van India een grote rijkdom aan mooie landschappen. Zeldzame diersoorten en planten vinden hier hun onderkomen. De parken variëren enorm en bieden voor ieder wat wils. Bloemrijke dalen aan de voet van het Himalaya gebergte, imposante gebergtes en uitgestrekte zandstranden tot enorme mangrovebossen. 

De natuurgebieden in zowel Zuid-, Centraal- als Noord-India zijn vooral bijzonder populair voor het spotten van wilde dieren en vogels. Niet alle parken zijn echter even toegankelijk voor toeristen. Hier vind je een selectie van de meest bijzondere, maar goed toegankelijke nationale parken in India:

Mooiste nationale parken in India

Wat is het mooiste nationaal park in India? Dat is een moeilijke vraag, want het hangt er vooral van af wat je wil zien. Is het je droom om tijgers te spotten, of ben je eerder een vogelaar? Bekijk per park de informatie en leuke reistips.

Fijne lectuur over India

Met deze reisgidsen en natuurgidsjes mis je niks tijdens je rondreis door dit prachtige land!

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!