Ga naar content

England's Great Walking Trails

Wandelen in Engeland - Vandaag nemen we je mee naar 7 inspirerende nationale trails, doordrenkt van natuur en geschiedenis. Laat je inspireren voor de mooiste meerdaagse wandelroutes in Engeland. Op de website van Great English Trails vind je uitgebreide informatie over alle Great Walking Trails van Engeland, maar hieronder nemen we je alvast mee in een kort overzicht van de mooiste langeafstandsroutes!

Langeafstandsroutes Engeland

Get closer to England, dat is de slogan waarmee deze zeven bekende langeafstandswandelingen in de kijker gezet worden. De trails slingeren langs de mooiste plekken van het land, zijn goed gedocumenteerd en bewegwijzerd en voorzien van alle faciliteiten en accommodaties.

Welke National Trail kies jij?

Welke meerdaagse wandelroute in Engeland past bij jou? Hou je van zee, wandel dan een van de kustroutes, zoals het Norfolk Coast Path. Ben je eerder van stevige klimtochten, dan is de Pennine Way de uitgelezen wandeltocht voor jou.  De meeste trektochten combineren cultuur en natuur, dus daarmee zit je in Engeland altijd goed.

England’s Great Walking Trails - waar wandelen slechts de helft van de beleving is

Reistips

Wil je zelf gaan wandelen over de Great Walking Trails? Op de officiële website van National Trails vind je uitgebreide informatie. Stel zelf je route op of kies voor een georganiseerde wandelvakantie in Engeland. Wij geven alvast enkele tips voor gave wandelreizen. Hieronder lees je meer over elke langeafstandswandeling.

1. Pennine Way

463 kilometer
Edale - Kirk Yetholm
3 nationale parken, watervallen, imposante rotsen

De Pennine Way is voor velen de bekendste Engelse langeafstandswandeling. Wellicht is het ook de mooiste, want je wandelt hier over het "dak van Engeland". Over de richels van het Penninisch gebergte, door het Peak District en Northumberland. Onderweg pak je ook nog een stukje Hadrian's Wall mee. 

Pennine Way
Pennine Way
Deel op Pinterest

2. Hadrian's Wall

135 kilometer
Bowness-on-Solway - Wallsend
Romeinse geschiedenis en natuur, kust naar kust

Wandelen langs de muur van Hadrianus. Deze muur werd begin 2de eeuw gebouwd door de Romeinse Keizer om het rijk te beschermen tegen invallen uit het Noorden. Nu nog kan je van kust naar kust wandelen langs deze historische muur. Lees meer over Hadrian's Wall

Hadrian's Wall
© England's National Trails
Hadrian's Wall
Deel op Pinterest

3. Norfolk Coast Path

135 kilometer
Hunstanton - Hopton-on-Sea
Kust en historie, relatief vlak

Op de Norfolk Coast LAW maak je kennis met de geschiedenis van Engeland en de prachtige Britse kust. De variatie van strand, duinen en knalrode kliffen, mooie natuurparken, maar ook middeleeuwse kerken en vissersdorpen is fantastisch. De route is overwegend vlak en makkelijk te wandelen. Lees meer over het Norfolk Coast Path.

Norfolk Coast Path
Norfolk Coast Path
© England's Great Walking Trails
Deel op Pinterest

4. Cleveland Way

175 kilometer
Helmsley - Filey
Heidevelden, bossen en kust, ruïnes.

De Cleveland Way vormt een perfecte combinatie tussen natuur en historie. Je wandelt door de heidevelden en bossen van het North York Moors National Park en vervolgens langs de oostkust van Engeland, waar verhalen over smokkelaars de ronde doen. Onderweg schuiven diverse prachtige ruïnes van abdijen en kastelen voorbij.  

Cleveland Way
© North York Moors
Helmsley
Deel op Pinterest

5. North Downs Way

246 kilometer
Farnham-in-Surrrey - Dover
Heuvels, witte kliffen, pelgrimsroute

Een reis van 246 kilometer van heuvelrug naar de witte kliffenkust bij Dover, in de voetsporen van pelgrims. Dat is de North Downs Way. Hike dwars door de graafschappen Surrey en Kent, die bekendstaan om de groene glooiende heuvels, bloementuinen en knusse dorpen. Een indrukwekkende trektocht om nooit te vergeten. Wij geven je praktische tips over de trail zodat jouw wandelvakantie op de North Downs Way een gegarandeerd succes wordt. 

North Downs Way
North Downs Way
Deel op Pinterest

6. Cotswolds Way

163 kilometer
Chipping Campden - Bath
Honingkleurige dorpen, lavendelvelden, historisch Bath

Wandelen over idyllisch golvende heuvels, langs in leisteen gebouwde dorpen en lavendelvelden, om te eindigen in cultureel Bath, met haar Romeinse baden en prachtige abdij. Ontdek een van de mooiste hikes in het centrale deel van Engeland. Lees meer over de Cotswolds Way.

Cotswolds Way
Cotswolds Way
Deel op Pinterest

7. South West Coast Path

1014 kilometer
Minehead - Poole Harbour
Wandelen langs de kust, natuurparken, een tropisch stukje Engeland en de fossielenkust

De langste trail van Engeland mag niet ontbreken in ons lijstje. De meeste mensen wandelen slechts een deel van deze lange kustroute, maar mocht je hem in zijn geheel willen afleggen dan ben je wel een week of 8 bezig. Hike langs de mooiste stranden in Cornwall, door natuurparken in Devon en langs prachtige kliffen. Lees meer over het South West Coast Path.

National Trails
South West Coast Path
Deel op Pinterest

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!