Ga naar content

Bezienswaardigheden Namibië

Het land is dan wel niet zo groot als buurland Zuid-Afrika, de hoeveelheid aan bezienswaardigheden in Namibië is ongekend. Een rondreis vangt meestal aan in Windhoek, hoewel sommige mensen er ook voor kiezen om een reis naar Zuid-Afrika te verlengen met een rondreis in Namibië.

Leuke bezienswaardigheden in Namibië

Wat zijn de highlights om te zien tijdens een reis, welke bezienswaardigheden zijn een must in Namibië?

1. Bezienswaardigheden in het zuiden van Namibië

In het zuiden zijn de belangrijkste hoogtepunten de Fish River Canyon, de kokerbomen en de oranje zandduinen van de Sossusvlei.
- Fish River Canyon: een van de meest imposante canyons ter wereld bevindt zich in het zuiden van Namibië. Droogte en uitgestrekte leegte kenmerken het landschap. 

Bezienswaardigheden in het zuiden van Namibië
Deel op Pinterest

- Keetmanshoop ligt aan de doorgaande weg tussen Windhoek en Zuid-Afrika. Op elkaar gestapelde rotsen in een landschap van kokerbomen.
- Luderitz: oude diamantmijnen.
- In het zuidoosten het 3 frontierpark, met prachtige rode zandduinen, gelegen in Namibië, Botswana en Zuid-Afrika.

2. Bezienswaardigheden in het midden van Namibië

In het centrale deel van Namibië ligt de hoofdstad Windhoek, verder naar de kust vind je andere belangrijke toeristische hoogtepunten.
- Windhoek: de hoofdstad van Namibië is tevens een perfecte uitvalsbasis om de bezienswaardigheden in het noorden en het zuiden van het land te verkennen.
- Lake Oanob: ten zuiden van Windhoek, bij het dorp Rehoboth, ligt een mooi meer met prachtige self catering chalets. Bekijk onze tips.
- Maltahöhe: Niet echt een heel boeiend gebied, maar een prima plek als tussenstop tussen de Kalahari en Sossusvlei.
- Brandberg: Het leefgebied van de woestijnolifant. Ook oude rotstekeningen en mooie natuur.
- Spitskoppe: prachtig gebied wat je eigenlijk niet mag missen tijdens je reis. Grote rotsformaties. Een gebied wat leuk is om te verkennen, te voet of met de auto.

3. Bezienswaardigheden in het westen van Namibië

- Sossusvlei: in de Namib woestijn, ten zuiden van de plaats Swakopmund, bevindt zich de bekende Sossusvlei, met haar bijzonder mooie oranje duinen. Er zijn tal van andere mooie bezienswaardigheden, zoals de Deadvlei, waar duizend jaar oude dode bomen zorgen voor schilderachtige taferelen. Bezoek zeker ook de Sesriem Canyon, een mooie kloof op korte afstand van de gate naar Sossusvlei.

Highlights Namibie
© Naturescanner
Deel op Pinterest

- Swakopmund: een plaats bij de kust met een Duitse sfeer. Woestijn en oceaan komen hier samen, maar het is ook een ideale plek om te shoppen of actief te zijn. Bekend is de excursie door de woestijn waar je op zoek gaat naar kleine dieren.
- Namib Naukluft Nationaal Park: Een fraai woestijn- en berglandschap, met veel afwisseling in landschappen.
- Skeleton Coast: een droge woestijn bij de kust in het noorden van Namibië. De woestijn staat bekend om de scheepswrakken die verspreid liggen langs de kust.
- Cape Cross: enorme kolonie Kaapse pelsrobben: ruim 80.000 robben liggen hier bij de kust. Een fenomenaal zicht.

4. Bezienswaardigheden in het noorden van Namibië

In het noorden van Namibië bevinden zich 3 belangrijke bezienswaardigheden: Etosha National Park, Skeleton Coast en het Waterberg Plateau.
- Etosha National Park: Wildlife paradijs in Namibië. Wie dieren als een belangrijke bezienswaardigheid ziet, mag deze bezienswaardigheid niet missen.
- Damaraland en Twyfelfontein in het noordwesten, leefgebied van de Zwarte Neushoorn en de olifant, met oude San tekeningen en de Brandberg en Spitskop.

Twyfelfontein
© Naturescanner
Deel op Pinterest

- Waterberg in Namibië: Het Waterberg Plateau is een zandstenen plateau met veel groen en dieren. Je kunt er fraai wandelen.
- Skeleton Coast en Cape Cross.
- Opuwo, uitvalsbasis voor Kunene: het land van de himba's, woestijnolifanten en Epupa falls bij de grens met Angola.

5. Bezienswaardigheden in het oosten van Namibië

Het oosten van Namibië bestaat grotendeels uit semi-woestijn. De voornaamste bezienswaardigheden van Oost-Namibië:

- In het uiterste noorden is er een zeer vruchtbare, groene strook: de Caprivistrook.
- Kalahari woestijn: een schitterend landschap van oranje zandduinen, begroeid met groene grassen en struikgewassen, vormt het leefgebied van talloze antilopen, giraffen en kleinere dieren. Aanrader: Game ranch van Bagatelle Kalahari

San mensen in de Kalahari Woestijn
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Lees meer over de mooiste plekken in Namibië.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!