Ga naar content

Mooiste meren in Europa

Mooiste plekken Europa - Tijdens een vakantie bij het water kom ik altijd echt tot rust. Je hoeft daar niet ver voor te reizen, in Europa zijn er vele mooie meren waar je heerlijk op en rond het water kan vertoeven. Ik deel graag mijn tips voor leuke merengebieden en de 10 mooiste meren in Europa.

Top 10 Europa meren

Bijzondere plekjes voor een vakantie. Onderstaande meren hebben een natuurrijke omgeving en bieden tal van mogelijkheden voor een actieve vakantie. 

1. Bled

Een van onze favoriete meren is het prachtige blauwe meer van Bled in Slovenië. Midden in het meer pronkt een eiland met een kerkje. Naast zwemmen kan je er allerlei leuke outdoor activiteiten ondernemen, zoals hiken en fietsen in de groene omgeving en de bergen. 

Deel op Pinterest

2. Comomeer

Het is niet voor niets dat de meren in Italië zo populair zijn als vakantiebestemming: ze bieden alle ingrediënten voor een perfecte vakantie bij een meer in Europa. Het blauwe water, de prachtige historische dorpen in de omgeving en de natuur die uitnodigt voor dagexcursies, bij het Comomeer zit je altijd goed. 

Deel op Pinterest

3. Hintersee in Duitsland

Een van de mooiste meren in Europa bevindt zich in de Duitse Alpen. De Hintersee ligt in het bergachtige Berchtesgadener Land en wordt omringd door hoge bergen en prachtige bossen. Dit outdoor walhalla moet je een keer gezien hebben.

Deel op Pinterest

4. Loch Lomond

Een van de leukste vakantiebestemmingen in Schotland is Loch Lomond. Een meer waar het hele jaar door allerlei activiteiten te ondernemen zijn. Watersport, vissen en golfen zijn de favoriete bestedingen. 

Deel op Pinterest

5. Lake Skadar

Een vogelparadijs in Montenegro, dat is de beste omschrijving voor Lake Skadar. Geen plek voor jetski's of zeilsport, maar gewoon lekker genieten van kroeskoppelikanen en andere bezoekers aan het meer. 

Deel op Pinterest

6. Merengebied in Engeland

Lake District is het Engelse merengebied, een waanzinnige regio, waar diverse meren verspreid liggen. Tal van wandelroutes zijn uitgezet in de heuvelachtige omgeving. Het meest toeristische meer in Windermere, met veel accommodaties en horecagelegenheden. Maar kijk zeker ook eens naar de minder bekende meren, waar je geniet van een vakantie in alle rust. 

Deel op Pinterest

7. Bodenmeer

De Bodensee is een van de populairste vakantiebestemmingen bij een meer in Europa! Het meer ligt in het grensgebied van Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland en wordt opgedeeld in 3 delen; de Obersee, de Untersee en het verbindingskanaal. De toeristische infrastructuur rond het Bodenmeer is uitstekend en er is heel veel te doen. Breng een bezoek aan het eiland Mainau, de Bedevaartskerk van Birnau, de Abdij van Salem en het Kasteel Meersburg, diverse musea en het UNESCO-werelderfgoed Reichenau. Verder kan je hier surfen, kitesurfen, duiken, wandelen of fietsen over het Bodensee pad. Naast gewone wandelroutes voeren diverse Europese langeafstandsroutes en pelgrimsroutes langs het meer.

Deel op Pinterest

8. Gletsjermeer in IJsland

Jokulsarlon is een meer aan de zuidkant van de Vatnajökull, een gletsjer tussen Höfn en Skaftafell. Het meer is in de eerste helft van de 20ste eeuw ontstaan door het smelten van de gletsjer. Hier staan geen parasols en strandstoelen op je te wachten, maar een prachtig stuk natuur, met ronddrijvende ijsschotsen. Vanuit het informatiecentrum kan je deelnemen aan diverse excursies op en rond het meer.

Deel op Pinterest

9. Lac Blanc

Wanneer je aan de rand van dit bergmeer staat, zal je mond openvallen van verwondering. Je ziet een felblauw meer, de besneeuwde toppen van de Mont Blanc keten en hopelijk een stralend blauwe lucht. Een perfect plaatje! Je ziet zelfs de Mont Blanc boven het meer uittorenen.

Lac Blanc Mont Blanc
Deel op Pinterest

10. Grüner See

De Grüner See in het Oostenrijkse HOCHsteiermark is eigenlijk een park. Maar wanneer het water vanuit de bergen in de lente smelt, loopt het park vol met water. Daardoor ontstaat een surrealistisch meer gevuld met wandelpaden, bloemen, bomen en een bankje. Vroeger was het groene meer een bekende duikspot, maar helaas is dit sinds 2016 niet meer toegestaan door drukte in het meer. Ook vanaf het droge is de Grüner See de moeite waard, kijk even over het randje en je kijkt zo de kraakheldere onderwaterwereld in.

Groene meer oostenrijkDeel op Pinterest

11. Oeschinensee

Vanuit het Zwitserse plaatsje Kandersteg sta je na een ritje met de kabelbaan en een korte wandeling bij dit waanzinnige bergmeer. De Oeschinensee doet ons door de felblauwe kleur, de naaldbomen en de hoge besneeuwde toppen aan meren in Canada denken, zoals Lake Louise.

De 3000 meter hoge toppen weerspiegelen op windstille dagen perfect in het felblauwe water. Zowel in de zomer als de winter is het hier goed vertoeven. De zomer leent zich voor een frisse duik maar ook voor mooie hikes rond het meer. In de winter is skiën, snowboarden, sleeën en sneeuwschoenwandelen populair.

Oeschinenmeer
Deel op Pinterest

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Manou Kemna
Geschreven door
Manou Kemna
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!