Wandelen in Spanje

Direct naar onze reistips

Actief in Spanje - Met haar bergen, bossen, kust en eilanden is Spanje een mooi Europees land voor een wandelvakantie. Wat zijn de beste wandelgebieden en mooiste trektochten in Spanje? NatureScanner geeft tips om te wandelen in Spanje en toont de mooiste routes en gebieden voor een wandelreis.

Wandelklassiekers Spanje

Door heel Spanje vind je de "Vías Verdes"; groene wandelpaden over oude spoorwegen, die toegankelijk zijn voor jong en oud. Hieronder vind je een overzicht van de mooiste gebieden in Spanje om te wandelen: langeafstandspaden (GR roodwit),  korte wandelpaden (PR’s, geelwit gemarkeerd), wandelklassiekers en ongerepte gebieden om te wandelen. Trek te voet door de bergen, langs de costa's of witte dorpen.

Wandelvakantie Spanje

Georganiseerde wandelvakanties in Spanje worden in alle niveaus aangeboden, als individuele reis of groepswandelreis. Bekijk hieronder onze wandelvakantie in Spanje tips. Of lees meer over ieder gebied.
Mooie, veelzijdige en bijzondere wandelgebieden in Spanje:

3
Wandelen in Murcia
Wandelen in Murcia
Wandelen in Murcia Wandelen in Aragůn Spanje wandelen Wandelen in Spanje


Wandelen in het Cantabrisch gebergte

Wandelen in het Cantabrisch gebergte

Zonder twijfel één van de mooiste wandelgebieden in Spanje is de Picos de Europa, wat "Pieken van Europa" betekent. Het gebergte bevindt zich in het noorden van Spanje, op slechts 20 km van de kust verwijderd. Tijdens een wandeling maak je kans op een ontmoeting met gemzen. Minder kans heb je op zien van bruine beren en wolven, maar ze leven er wel. Vergeet zeker de verrekijker niet, want in de lucht circuleren lammergieren, alpenkraaien, buizerds en vale gieren. Hoewel de natuur bovengronds bijzonder spectaculair is, loont ook een ondergrondse verkenning de moeite; in de regio vind je enkele van de diepste grotten van het land.

Reacties (0)
13

AndalusiŽ

AndalusiŽ

Veel mensen boeken een vakantie in Andalusië om een bezoek te brengen aan de culturele bezienswaardigheden van Malaga, Sevilla en Granada. Maar Andalusië heeft ook zeer veel te bieden voor de wandelaar: verscheidene mooie natuurgebieden met een grote diversiteit aan landschappen, smalle kloven en mooie bergen behoren tot de mogelijkheden om te wandelen in Andalusië.
Hou je van wandelen maar is wandelen in de bergen van Andalusië een te grote uitdaging? Bekijk dan hoe je ontspannen kunt wandelen over de Vias Verdes in Andalusië.

Reacties (0)
11

Wandelen in de Spaanse PyreneeŽn

Wandelen in de Spaanse PyreneeŽn

De Pyreneeën zijn een uitstekend gebied om te wandelen in Spanje. Wie van imposante bergen en mooie natuur houdt, zal verrast zijn door de vele opmerkelijk mooie wandelgebieden. Sommige routes zijn erg populair, maar er zijn ook wandelgebieden die amper betreden worden, ver weg van de gebaande paden. Into Nature Hiking biedt een uniek concept waarbij je zelfvoorzienend de natuur in trekt onder begeleiding van een gids. Hij neemt je op rustig tempo mee naar onbetreden gebieden. Bekijk meer tips voor het plannen van je wandelvakantie en lees meer over wandelen in de Pyreneeën.

Reacties (0)
9

Wandelen in Murcia

Wandelen in Murcia

Een gebied voor velen onbekend is, is de Sierra Espuña in Murcia. Dit gebergte huisvest een grote diversiteit aan planten en dieren en biedt een leuke diversiteit aan landschappen. Wandel in de naaldbossen langs torenhoge rotswanden, verken de "Badlands" van de Barrancos de Gebas en veradem je aan de lentebloesems van amandelbomen. Dit gebied wordt erkend als een van de meest duurzame regio's in Spanje.

Reacties (0)
8

Wandelen in Extremadura

Wandelen in Extremadura

Extremadura is vooral bekend onder vogelliefhebbers; het is een bijzonder interessant gebied om roofvogels te observeren. Met bergen tot boven de 2500 meter en een vrij ongerepte natuur een uitstekend gebied om te wandelen. Lees meer over Extremadura in Spanje. Foto: Patrick Palmen.

Reacties (0)
7

CataloniŽ

CataloniŽ

In het uiterste noordwesten van het Iberisch Schiereiland ligt de regio Catalonië. De natuur in dit gebied is bijzonder verrassend. Een wandelvakantie in Catalonië biedt namelijk tal van mogelijkheden. Zo kan je beginnen met een wandeling in Barcelona. Langs de lange kust van Catalonië liggen vele routes langs grillige kliffen en mooie stranden. Wie de bergen in wil, kan terecht in de Pyreneeën, of de uitlopers daarvan. Meer naar het zuiden vind je de Ebrovallei, waar vogels spotten en wandelen hand in hand gaan. Legio mogelijkheden dus.

Reacties (0)
3

Wandelen in Navarra

Wandelen in Navarra

In het noorden van Spanje liggen verscheidene veelzijdige natuurgebieden waar je mooi kan wandelen. Overweeg zeker ook eens Navarra, een gebied met prachtige natuur. Gebergtes, wetlands, woestijnachtige gebieden, wijngaarden en veel vogels. Klinkt als een ideale vakantie, niet? Wil je wandelen in Noord-Spanje? Lees dan meer over Navarra in Spanje.

Reacties (0)
3

Gran Canaria

Gran Canaria

Wie wil wandelen in Spanje moet zeker eens de Canarische Eilanden overwegen. Hoewel de kust van de eilanden compleet verpest is door de betonblokken hotels, is het binnenland nog prachtig om te wandelen. Zo ook het eiland Gran Canaria, waar kloven en bergen de wandelaar vervoeren naar de onbekende gebieden. Op sommige momenten waan je jezelf in het Wilde Westen: de dorre plateaus en diepe kloven lijken sterk op Amerika. In het zuiden van het eiland liggen de bekende duinen van Maspolamas, waar je ook mooi kan wandelen. Lees meer over de natuur op Gran Canaria.

Reacties (0)
3

La Gomera

La Gomera

Het wandeleiland van de Canarische Eilanden is La Gomera. Hier heb je het hele jaar door een ideale temperatuur om te wandelen. Combineer dit met mooie uitzichten en bijzondere planten en bloemen en je hebt de elementen voor een geslaagde wandelvakantie in Spanje. Lees meer over een vakantie op La Gomera.

Reacties (0)
2

La Palma

La Palma

Het natuureiland bij uitstek en dus een droombestemming om te wandelen in Spanje: La Palma, Canarisch Eiland dat gevormd werd door de natuurkrachten. Laurierbossen, vulkaankraters en mooie bergen bepalen het landschap. Lees alles over de mooiste plekken op het eiland en bekijk tips voor een wandelreis op dit Spaanse eiland: natuurvakantie op La Palma.

Reacties (0)
1

Lanzarote

Lanzarote

Wandelen op de Spaanse eilanden is heerlijk. Lanzarote wint aan populariteit. Een vulkanisch landschap met merkwaardige kleurschakering, aparte wijnverbouwingen, grotten, cactusplantages en zwarte stranden: Lanzarote is een leuke en verrassende bestemming voor wie een weekje wil wandelen (en eventueel combineren met duiken). Lees alles over wandelen op Lanzarote en bekijk tips voor een leuke wandelvakantie.

Reacties (0)
0