Ga naar content

Homovakantie

Op zoek naar een homovakantie? Wat zijn de meest homovriendelijke landen in Europa en voor een verre reis? Het niveau van aanvaarding verschilt sterk per bestemming. In Europa en sommige staten van de VS kunnen homo’s openlijk hand in hand lopen, in andere vakantielanden is dit voor eigen veiligheid beter te vermijden. 

LHBTI hotels

Over de hele wereld neemt het aanbod van gespecialiseerde gay hotels toe. In een holebi accommodatie kom je in contact met zielsverwanten waarmee je openlijk reiservaringen kunt delen. Zo is Sunweb een van de weinige organisaties die een aantal speciale gay friendly hotels heeft. Hier kun je dus een LHBTI hotel boeken voor de komende zonvakantie. Zijn jullie geen zon, zee en zwembad stel, dan kan je op Naturescanner veel informatie vinden over leuke bestemmingen.

Ook Booking.com heeft haar Travel Proud programma uitgebreid met een groot aantal hotels die na een training een label Proud Certified hebben gekregen. 

Meest LGBTI vriendelijke bestemmingen

Lesbisch, gay, biseksueel, transgender of queer, iedereen heeft recht op een vakantie in rust. Wat zijn de meest homovriendelijke vakantiebestemmingen? Naar een stad reizen of kunnen we ook de natuur in? Een overzichtje van homovriendelijke landen en steden:

1. Homovriendelijke vakantielanden Europa

Wat zijn de leukste homovriendelijke bestemmingen? In Europa zijn de meeste landen homovriendelijk en kun je vrij ongestoord rondreizen. Spanje en dan vooral het eiland Gran Canaria is zeer bekend in de homoscene. Gran Canaria is de populairste gay bestemming. Met name het Yumbo Center in Playa del Inges in het zuiden van het eiland is een bekende ontmoetingsplaats voor holebi's. 

Ook de Balearen zijn erg geliefd, voornamelijk Ibiza en Mallorca zijn twee ontzettend homovriendelijke bestemmingen. Natuurlijk zijn als vanouds ook de Griekse eilanden een sfeervolle vakantiebestemming voor homo- en lesbische koppels. Met name Lesbos en Mykonos zijn zeer poplulair voor een homovakantie in Europa.

2. Homovakantie verre bestemmingen

Verre landen waar homo’s makkelijk kunnen rondreizen zijn o.a. Thailand, Brazilië, Costa Rica, Curaçao, Vietnam, Cambodja, Canada en sommige staten van Amerika zoals Californië. San Francisco is een bekende gay stad. Populaire homovriendelijke steden zijn ook Kaapstad, New York, Londen en Berlijn

Ook Tel Aviv in Israel wordt gerekend tot een van de meest LGBTI vriendelijke steden ter wereld. Jaarlijks vindt in juni in Tel Aviv de Gaypride plaats. Is zo'n feestweek wat voor jou? Boek je hotel dan bij Booking.com.

3. Homovriendelijke stad

Lange tijd waren alleen eilanden als Mykonos en Lesbos top gay bestemmingen. Maar vandaag de dag kan je in steeds meer steden terecht voor een gezellig homoweekend. Wat is de meest homovriendelijke stad ter wereld? Er is een ruime keuze aan tolerante steden, waar zelfs een homowijk is met gay uitgaansgelegenheden en hotels.

Nederland

Laten we niet te ver van huis beginnen: Amsterdam is een bekende homo ontmoetingsplaats en Rotterdam heeft diverse bars en homovriendelijke hotels. 
Proud Certified hotels Amsterdam
- Proud Certified hotels Rotterdam

Europa

In Europa is Boedapest een aanrader. In de stad vind je niet alleen gay hotels en cafés, maar ook tal van thermale baden en zwembaden om te relaxen na een avond stappen. Een andere aanrader is Valencia, meer openminded dan andere steden in Spanje. Hoewel ook Barcelona en Madrid zeer leuke steden zijn voor homoseksuele koppels. Ook Londen, Berlijn en Parijs hebben grote homogemeenschappen.
- Proud Certified hotels Londen
Proud Certified hotels Parijs

Noord-Amerika

In de Verenigde Staten zijn de meest homovriendelijke steden New York, Miami en rainbow city San Francisco. In Canada staat Toronto voorop.
- Proud Certified hotels New York
- Proud Certified hotels Toronto

Homoseksualiteit verboden

Zijn er landen die je als homo beter kunt vermijden? In sommige landen is homoseksualiteit verboden, dus als je daar heen wilt reizen, kun je op straat beter niet laten zien dat je een stel bent. In onder andere Egypte, Iran, Zimbabwe, Oeganda en Marokko is het bijvoorbeeld streng verboden. Onderschat de straffen in deze landen niet!

Homo of lesbische en natuurliefhebber

Heb je geen zin in overvolle, drukke discotheken of musicals, maar wil je rust en ontspanning in de natuur. Bekijk dan de informatie over mooiste vakantiebestemmingen.

Veelgestelde vragen over homovakantie's

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!