Ga naar content

Reisbestemmingen april

In april is de lente in Nederland in volle gang en het is dan ook mijn favoriete maand om de natuur in te trekken. De fluitende vogels en groene blaadjes, daar wordt een mens toch vrolijk van!

In april op vakantie

Wil je reizen in april, dan zijn er ongekend veel mogelijkheden. Wereldwijd zijn er vele landen waar het weer aangenaam is en ook in Europa is het al lekker warm op de meeste plekken. Wat zijn de populairste en beste reisbestemmingen in april? En wat is de beste reistijd in april 2024 voor een natuurvakantie, een actieve of avontuurlijke rondreis?

Mooie vakantiebestemmingen in april

In België geniet men in april sowieso 2 weken van een heerlijke Paasvakantie. In Nederland ligt dat wat anders, maar de periode rond Pasen is voor velen wel een ideaal moment om er een weekje of langere tijd tussen uit te gaan. In veel landen schijnt de zon en heerst er een aangenamere temperatuur dan in de zomer. Maar wat zijn de mooiste vakantiebestemmingen in april? Naturescanner geeft je graag een aantal leuke tips voor een zonvakantie of rondreis in april:

Mei- en Paasvakantie 2025

Tip: in België valt de Paasvakantie van 2025 tussen 7 april en 21 april. Dat is eerder dan de meivakantie in Nederland die voor alle regio's begint op 26 april en duurt tot en met 4 mei. Wil je op vakantie in de meivakantie, dan loont het dus om op TUI fly.be vliegtickets en op TUI.be vakanties te vergelijken met vertrek vanaf Brussel. Dat is vaak een stuk goedkoper dan vliegen vanaf Amsterdam. Voor Belgische reizigers geldt het omgekeerde advies.

Vakantie in Europa in april

Het zuiden van Europa is een heerlijk gebied voor een rondreis in april. De landen rond de Middellandse Zee bieden een heerlijk klimaat en de massa's toeristen van de zomer zijn nog niet aanwezig. Ideale tijd dus om af te reizen naar de populairste landen van Europa en een natuurvakantie of strandvakantie te boeken naar bestemmingen die in de zomer overrompeld worden door toeristen. Onze top 10 reistips voor een vakantie in Europa in april:

1. Gran Canaria - Top zonvakantie bestemming in april
2. Italië natuurvakantie - Rondreis bestemming april
3. Kroatië vakantie - Mooie natuur en cultuur
4. Spanje vakantie - Bergen, strand of zonnig eiland?
5. Mallorca vakantie - Heerlijk relaxen
6. Portugal vakantie - Zuid-Europa, maar dan anders
7. Cyprus vakantie - Ook als natuurvakantie erg leuk
8. Griekenland vakantie - Verken ook eens het binnenland
9. Frankrijk vakantie - Beste autovakantie land april
10. Eifel - Weilanden in bloei

Weekje weg in april

Ben je op zoek naar een meer bijzondere bestemming voor een reis in april, maar kan je geen verre reis ondernemen? Overweeg dan bestemmingen in Noord-Afrika of het Midden-Oosten: bijzondere landen met een groot aanbod reizen en reisorganisaties. Onze top vakantielanden weekje weg in april buiten Europa:
1. Gambia - Zon, strand en natuur
2. Kaapverdië - Swingende mix tussen Afrika en Europa
3. Jordanië - Donkerrode woestijnen en Petra
4. Oman - Bijzondere bestemming met veel cultuur en natuur
5. Amerika - Rondreis in Florida of langs de Oostkust
6. Marokko - Kleurrijke steden en woestijn

Tip - Carnaval op Sint Maarten

In april vindt het leukste festival van Sint-Maarten plaats. Een leuk moment om een vakantie op het Caribische eiland te combineren met een flinke dosis vreugde!

Reisbestemmingen april
Carnaval Sint-Maarten
Deel op Pinterest

Verre reizen in april

Waar schijnt de zon in landen buiten Europa? Wat is een mooie zonvakantie in april of een verre reisbestemming in een avontuurlijk gebied? Er zijn heel veel verre bestemmingen die goed te doen zijn in deze maand en het aanbod groepsreizen en individuele rondreizen is groot. Met name het Verre Oosten en Amerika (ook Midden-Amerika met Costa Rica, Guatemala en Zuid-Amerika) zijn populaire bestemmingen in april. Hou wel rekening met weersomstandigheden in sommige landen.

Top 10 verre vakantiebestemmingen in april:
1. Costa Rica - Avontuurlijke reizen in de jungle
2. Galapagos eilanden - Beste tijd voor Darwin's dierentuin
3. Indonesië rondreis - Actieve reizen op de vele eilanden
4. Cuba rondreis - Relaxen met een sigaar in een oldtimer
5. Thailand rondreis - Jungle, eilanden en tempels
6. Zuidwesten van Amerika - Grootse natuurparken
7. Florida vakantie - Goedkope verre reis in april
8. Cambodja rondreis - Angkor Wat en een bijzondere cultuur
9. Sri Lanka rondreis - Verrassend groen eiland
10. Mexico rondreis - Strand, cultuur en natuur

Wat te doen in april?

Wil je een bijzondere reiservaring? Ben je op zoek naar een speciale reis, een doe-vakantie, een aparte excursie of een onvergetelijke trip? Enkele leuke tips voor activiteiten waarbij april de beste reistijd is.
1. Fietsen op Bali
2. Wandelen in Andalusië
3. Wandelen bij de Lycische kust - Turkije voor actieve reizigers
4. Panama - Bezoek aan Darien Gap
5. Pantanal in Brazilië - Veel dieren in grootste wetlands
6. Stromboli vulkaan - Wandelen op lava
7. Gombe Stream NP - Chimpansees kijken in Tanzania
8. Cornwall - Wandelen op de South West Coast Path

Tip voor natuurliefhebbers

Reizen in april 2025

April is een heerlijke maand om te reizen. Het voorjaar is nu echt begonnen en de winter is achter de rug. Tijd om de wereld te ontdekken, te genieten van zon, zee en strand. In het zuiden van Europa is het weer al aangenaam, maar er zijn nog geen massa's toeristen. Voor een wandel- of fietsvakantie is de temperatuur ideaal, maar ook een rondreis in april is prima te doen.

Wie een verre reis in april wil maken heeft ook een ruime keuze. Ecuador en de Galapagos zijn in deze periode op hun mooist, zowel qua natuur als dieren. Maar ook Indonesië is een goede bestemming voor een natuurreis, het is de droge periode en de temperatuur is zeer aangenaam voor een rondreis.

Bekijk ook: reizen in maart - reizen in mei.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!