Ga naar content

Reisbestemmingen maart

In maart op vakantie

Maart is een mooie maand voor een rondreis. De lente is dan nog niet helemaal aangebroken en iedereen is wintermoe. Tijd dus voor een reis naar een heerlijke zonbestemming: keuze genoeg voor een leuke individuele rondreis, vakantie of groepsreis in maart.

Dicht bij huis op vakantie

Blijf je bij voorkeur toch dicht bij huis, ontdek dan eens nieuwe plekjes in eigen land. Wist je dat er 21 nationale parken zijn in Nederland, en nog veel meer kleine natuurgebieden? We delen graag onze tips voor een 
- natuurvakantie in Nederland
- natuurvakantie in België

Reizen in maart

Waar schijnt de zon in deze maand? In het zuiden van Europa zijn de temperaturen soms al aangenaam, hoewel je in het voorjaar toch meer zongarantie hebt op verre reisbestemmingen! Onze tips voor mooie reizen in maart 2025!

Europa tips

In maart is het al prima mogelijk om te reizen in Europa. Het weer kan nog grillig zijn, maar over het algemeen breekt de lente al aan in veel landen en is het dus een mooie tijd voor een natuurvakantie. Wie van bloemen, planten en vogels houdt zal genieten van de natuur tijdens een vakantie in maart. De mooiste Europese bestemmingen in maart bevinden zich dan ook veelal in het zuiden, rond de Middellandse Zee. Je bent dus meestal aangewezen op een vliegvakantie als je naar de zon wil.

In het voorjaar genieten van goed weer, maar wel binnen Europa, dan zijn dit de beste vakantiebestemmingen in maart:
1. Spanje vakantie
2. Canarische eilanden
3. Griekse eilanden
4. Algarve
5. Ierland - 17 maart St. Patrick's Day
6. Kvarner baai Kroatië
7. Lapland (winterwonderland)
8. Malta
9. Sicilië
10. Sardinië

Aanbevolen vakanties in maart

Top 12 verre reizen

Vind je het niet erg om wat verder te vliegen, dan heb je in maart veel meer mogelijkheden voor een geslaagde reis met goed weer. Er is een groot aanbod voor wie op zoek is naar een verre reis. Bekijk onze top 12 tips voor verre reisbestemmingen in Zuid-Amerika, Azië, Afrika:

  • Amerika in maart

Amerika
Argentinië
Chili
Suriname

  • Azië in maart

Bali
Laos
Nepal
Thailand
Sri Lanka

  • Afrika in maart

Namibië
Zuid-Afrika

  • Midden-Oosten in maart

Oman
Jordanië

Leuke verre reizen

Top 10 Wat te doen in maart?

Wil je ook leuke excursies doen? Onderstaande bezienswaardigheden kan je het best bezoeken in het voorjaar. Enkele leuke tips voor activiteiten tijdens een "doe-vakantie" in de maand maart:
1. Raften Nepal - Natuur bewonderen vanaf het water
2. Sabah Maleisië - Mount Kinabulu beklimmen
3. Tongariro Crossing - Hiken in Nieuw-Zeeland
4. Yala National Park - Safari in Sri Lanka
5. Gunung Mulu National Park - Grotten verkennen
6. Noorderlicht reis - Genieten van de Aurora Borealis
7. Galapagos - Cruisen naar Darwin's paradijs
8. Yosemite National Park - El Capitan beklimmen
9. Groenland - Eropuit met de hondenslee
10. Kaapstad - Paragliden en Tafelberg beklimmen

Mooiste bestemmingen voor een rondreis

Naast bovenstaande landen en gebieden zijn er wereldwijd vele bestemmingen waar rondreizen in de maand maart prima te doen is. In Azië zijn met name landen als Vietnam, Maleisië, India, Sri Lanka en Laos goed te bereizen. Maar ook Bhutan is in deze maand een bijzondere bestemming; de natuur is dan op haar mooist. In Zuid-Amerika en Midden-Amerika is het ook een ideale reisperiode.

In Suriname bijvoorbeeld, waar in maart de zeeschildpadden hun eieren komen leggen op het strand. Enkele Afrikaanse bestemmingen, zoals Zuid-Afrika en Namibië kunnen goed in deze periode, maar ook noordelijker gelegen landen, zoals Marokko en Tunesië zijn al goed te doen in het voorjaar. Het kan dan soms nog wat fris zijn, maar overwegend geniet je al van een heerlijk klimaat in maart.

Bekijk ook: reizen in februari - reizen in april.

Goed om te weten. België heeft Krokusvakantie van 3 tot 9 maart 2025. Dit kan gevolgen hebben voor o.a. ticketprijzen vanaf Brussel.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!