Ga naar content

Reisbestemmingen augustus

In de zomermaanden gaan de meeste mensen op vakantie. Het is dan voor natuurliefhebbers niet altijd makkelijk om een rustige vakantiebestemming te vinden. Toch kan je mooie reizen in augustus maken.

Tips voor een vakantie dicht bij huis in augustus

Kies jij, net als vele anderen, door de omstandigheden in augustus voor een vakantie in Nederland of België? Dan wil je uiteraard niet hutjemutje op elkaar zitten bij een zwembad, maar de afgelegen, rustige plekjes ontdekken. Dan ben je bij Naturescanner aan het juiste adres. Wij zoeken al jaren lang naar alle mooie, onontdekte plekjes in de natuur. Bekijk onze tips voor streken in Nederland en streken in België.

Bijzondere reizen in augustus

Van een rondreis in Noord-Europa tot eilandhoppen in de Middellandse Zee, backpacken of een groepsreis met gelijkgezinden: in de zomer is alles mogelijk. Wie rustige augustus bestemmingen zoekt, heeft ook veel mogelijkheden. Bekijk hieronder welke landen in augustus de beste reistijd hebben, met leuke tips voor reisbestemmingen in augustus: actieve vakanties, rustige vakanties, wandelreizen, autorondreizen, strandvakanties en natuurreizen.

Voor wie met het vliegtuig op vakantie gaat in augustus, loont het om te kijken naar andere vliegvelden dan Schiphol. Op alternatieve vliegvelden in Nederland of net over de grens is het vaak rustiger en bovendien zijn de tickets soms goedkoper.

TIP - Fietsen langs een kunstproject van GIANT TULIP BULBS

Veel mensen bezoeken de Bollenstreek tussen half maart en half mei. De overige maanden is het hier een stuk rustiger en het is dan ook juist bijzonder om dan de regio te verkennen. Baja Bikes biedt, in samenwerking met de Stichting Gildemeesters Bollenstreek, een e-bike arrangement met gids langs het kunstproject van Reuzentulpenbollen, waarbij ook de historische, culturele en natuurlijke hoogtepunten van de regio worden toegelicht.

zomerbloemen in augustus
Deel op Pinterest

En waarom augustus dan juist een goede periode is? In deze zomermaand staan de Dahlia's en andere zomerbloemen volop in bloei! Het is vaak prachtig weer om te fietsen en je komt ook langs het strand bij Langevelderslag. De hele maand augustus is de fietstour elke dag online te reserveren en is picknick inbegrepen! De 65 km lange route vangt alle dagen aan om 09h45, de verkorte versie van 40 km in augustus en september vangt aan om 13u15.

Met een lokale gids zie je meer

Het leuke aan het complete dagje uit langs de reuzen tulpenbollen is de toegevoegde waarde van de streekgids. Die maakt je attent op de historie en cultuur van de streek, met telkens weer een leuk verhaal. Op die manier geniet en zie je nog meer van de prachtige Bollenstreek-wordt-Bloemenstreek.

Europese reisbestemmingen

Het zuiden van Europa is in de maand augustus druk en de zomermaand is dus eigenlijk een ideaal moment om de minder bekende Europese landen te ontdekken. Een fly-drive of rondreis met eigen vervoer is vaak de leukste manier om een land of eiland te ontdekken. Onze tips voor Europese reisbestemmingen in augustus:
1. Azoren - Groene eilanden én walvissen
2. Ierland - Ruige natuur en gezellige pubs
3. IJsland - Watervallen op de rondweg of kleurrijk binnenland
4. Finland - Bruine beren en glasheldere meren
5. La Palma - Groen Canarisch eiland
6. Lofoten - Natuurschoon in het noorden van Noorwegen
7. Madeira - Bloemeneiland
8. Noord-Portugal - Groen Portugal
9. Oostenrijk - Wandelen in de bergen
10. Zweden - Kayakken of wandelen in de bossen

Verre reizen in augustus 2023

Wie de drukte in Europa wil vermijden, maar wel in augustus op reis "moet" vanwege bijvoorbeeld schoolvakanties, die kan rustige gebieden vinden in verre landen. Onze tips voor een fly drive buiten Europa of een verre reis in augustus:

1. Amerika - Rondreis langs nationale parken
2. Canada - Kajakken, hiken of rondreis met een camper
3. Ecuador - Fietsen van Banos naar Puyo
4. India - Kleurrijke cultuur en natuur
5. Indonesië - Java, Bali en Sumatra
6. Kenia - Top safari bestemming in Afrika
7. Namibië - Woestijnreis; wildlife, canyons en rode duinen
8. Thailand - Veel natuur en mooie stranden
9. Suriname - Junglereis: varen in een korjaal en slapen in een hangmat
10. Zuid-Afrika - Safari en makkelijk rondreizen

Veelgestelde vragen over een vakantie in augustus

Reisbestemmingen overige maanden

Nog niet zeker of je wil reizen in augustus? Bekijk dan ook onze tips voor reisbestemmingen juli en reisbestemmingen september.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!