Ga naar content

Reisbestemmingen oktober

Waarheen reizen in oktober 2019? In Europa beginnen de temperaturen te dalen en verre reisbestemmingen krijgen weer de voorkeur.

Tips voor een vakantie in oktober

Wij gaan zelf vaak op vakantie in oktober, omdat vliegtickets goedkoper zijn en omdat de meeste bestemmingen een stuk minder druk zijn dan in het hoogseizoen. Bekijk dus snel onze tips voor leuke bestemmingen in oktober en de beste reistijd in het najaar om bepaalde activiteiten te doen.

1. Europese reisbestemmingen in oktober

Vooral in Zuid-Europa kan je nog goed reizen in oktober, het noorden wordt toch wat kouder in deze tijd van het jaar en je bent dus een beetje aangewezen op een vliegvakantie in oktober. Wil je nog kunnen zwemmen, dan is Griekenland een ideale vakantiebestemming, want de zee is in deze maand nog goed van temperatuur en de zonvakantie toeristen zijn weer naar huis. Populaire en toeristische gebieden, zoals Andalusië, de Algarve, de Griekse eilanden en Italië zijn leuke bestemmingen voor een rustige vakantie. Top 10 tips voor reizen in oktober in Europa:

Onze vakantietips Europa in oktober:

2. Zonbestemmingen in oktober

Terwijl de herfst de kop opsteekt in de Benelux verlang je wellicht nog naar een beetje zonzekerheid op vakantie. Er nog even tussen uit naar een warm land is heerlijk in deze periode van het jaar. Waar schijnt de zon in oktober? Top 5 zonnige vakantiebestemmingen

Buiten de herfstvakantie

Heb je kinderen die nog niet schoolplichtig zijn, dan kan je naar alle landen reizen, maar zouden we wel aanraden om de herfstvakantie periode te vermijden: de prijzen van vliegtickets en hotels kunnen dan hoger zijn dan in andere periodes van het najaar. Reis je met een baby of kinderen jonger dan 4? Sommige landen zijn natuurlijk niet heel geschikt voor een reis met de allerkleinsten, maar er is tegenwoordig veel mogelijk. Wij zijn zelf in oktober in Sri Lanka geweest met een kind van 2 jaar en dat was prima te doen.

Bekijk ook: reizen in september - reizen in november.

El Gouna Egypte

3. Wijnreizen

Tip voor wijnliefhebbers! Wandelen langs wijngaarden en deelnemen aan een proeverij. Frankrijk, Spanje of andere leuke bestemmingen. September en oktober zijn de beste periode voor een wijnreis

4. Actieve vakantie in oktober

Ben je op zoek naar een wandelvakantie in oktober, oriënteer je dan best op het zuiden van Europa. Daar is het weer vaak nog zeer goed: niet te warm en niet te koud.

5. Tips voor verre reizen in oktober

Wat is de beste reistijd in oktober voor verre landen? Een verre reis naar Azië, Latijns-Amerika, Afrika, het is allemaal goed mogelijk in oktober. Onze aanbevolen top 10 van reisbestemmingen in oktober buiten Europa:

  • Bhutan - Snowman trek kan enkel in deze periode
  • Brazilië - Watervallen en Amazone
  • Ecuador - Zeer divers natuurland
  • Java - Bijzonder Indonesië
  • Jordanië - Ideale tijd voor Wadi Rum
  • Mexico - Duiken, Maya's en zon
  • New England - Indian Summer in Amerika
  • Peru - In het voetspoor van de Inca's
  • Turkije - Ontdek het andere Turkije
  • Vietnam - Beste reistijd klimaat

Vakantie ideeën oktober:

Wat te doen op verre reisbestemmingen in oktober?
Een verre reis in oktober staat vaak in het teken van natuur. Bekijk onze tips voor een actieve rondreis, een "doe-vakantie" of een leuke natuurreis in oktober.

Bekijk eens deze verre reizen in oktober!

6. Herfstvakantie bestemmingen

In 2019 hebben de scholen in Midden en Noord herfstvakantie van 19 t/m 27 oktober, Zuid heeft vakantie van 12 t/m 20 oktober. Wat zijn leuke bestemmingen voor een vakantie met kinderen in oktober? Aangezien de herfstvakantie meestal maar een week duurt, is het aanbevolen om niet té ver weg te reizen met schoolgaande kinderen. De bestemmingen in Europa en het Midden-Oosten doen het goed: vooral de Canarische Eilanden, Spanje, Griekenland, Jordanië en ook Turkije zijn goede vakantiebestemmingen voor een weekje er op uit met de kids. Je hebt toch een bepaalde zekerheid dat de zon er schijnt in oktober. Ook het Caribisch gebied is een leuke vakantiebestemming: vooral Curacao is populair tijdens de herfstvakantie. Wie niet absoluut zeker wil zijn van zon, maar een vakantiebestemming zoekt met veel natuur, kan ook eens kijken naar de herfstvakantie reizen van Buro Scanbrit.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Feedback geven