Ga naar content

Reisbestemmingen oktober

Waarheen in oktober 2024? In Europa beginnen de temperaturen te dalen en verre reisbestemmingen krijgen weer de voorkeur. Maar ook in eigen land kan het prachtig zijn met al die herfstkleuren. We geven je dus gevarieerde tips, van dichtbij tot ver weg.

Tips voor een vakantie in oktober

Wij gaan zelf vaak op vakantie in oktober, omdat vliegtickets goedkoper zijn en omdat de meeste bestemmingen een stuk minder druk zijn dan in het hoogseizoen. Bekijk dus snel onze tips voor leuke bestemmingen in oktober en de beste reistijd in het najaar om bepaalde activiteiten te doen.

Herfst eekhoorn in het bos
Deel op Pinterest

1. Op vakantie in eigen land

De herfst is een mooie periode voor een vakantie dicht bij huis. Reserveer tijdig een leuk plekje midden in de natuur.

2. Europese reisbestemmingen in oktober

Vooral in Zuid-Europa kan je goed reizen in oktober, mits de omstandigheden het toelaten uiteraard. Het noorden van Europa wordt toch wat kouder in deze tijd van het jaar en je bent dus een beetje aangewezen op een vliegvakantie.

Wil je nog kunnen zwemmen, dan is Griekenland een ideale vakantiebestemming, want de zee is in deze maand nog goed van temperatuur en de meeste zonvakantie toeristen zijn weer naar huis.

Reisbestemmingen oktober
Deel op Pinterest

Populaire en toeristische gebieden, zoals Andalusië, de Algarve, de Griekse eilanden en Italië zijn in oktober leuke bestemmingen voor een rustige vakantie. Zelf maakten we een rondreis door Noord-Portugal en, ondanks de wat koudere avonden, beviel dat prima. Top 12 tips voor reizen in oktober in Europa:

Onze vakantietips Europa in oktober:

3. Zonbestemmingen in oktober

Terwijl de herfst de kop opsteekt in de Benelux verlang je wellicht nog naar een beetje zonzekerheid op vakantie. Er nog even tussen uit naar een warm land is heerlijk in deze periode van het jaar. Waar schijnt de zon in oktober? Top 4 zonnige vakantiebestemmingen

El Gouna Egypte
Egypte
Deel op Pinterest

4. Wijnreizen

Tip voor wijnliefhebbers! Wandelen langs wijngaarden en deelnemen aan een proeverij. Frankrijk, Spanje of andere leuke bestemmingen. September en oktober zijn de beste periode voor een wijnreis.

5. Actieve vakantie in oktober

Ben je op zoek naar een wandelvakantie in oktober, oriënteer je dan best op het zuiden van Europa. Daar is het weer vaak nog zeer goed: niet te warm en niet te koud.

Vakantie in oktober
Hike
Deel op Pinterest

6. Tips voor verre reizen in oktober

Wat is de beste reistijd in oktober voor verre landen? Een verre reis naar Azië, Latijns-Amerika, Afrika, het is allemaal goed mogelijk in oktober. Onze aanbevolen top 10 van reisbestemmingen in oktober buiten Europa:

 • Bhutan - Snowman trek kan enkel in deze periode
 • Brazilië - Watervallen en Amazone
 • Ecuador - Zeer divers natuurland
 • Java - Bijzonder Indonesië
 • Jordanië - Ideale tijd voor Wadi Rum
 • Mexico - Duiken, Maya's en zon
 • New England - Indian Summer in Amerika
 • Peru - In het voetspoor van de Inca's
 • Turkije - Ontdek het andere Turkije
 • Vietnam - Beste reistijd klimaat
 • Taiwan - Veelzijdige natuur en geen visum nodig

Wat te doen op verre reisbestemmingen in oktober?
Een verre reis in oktober staat vaak in het teken van natuur. Bekijk onze tips voor een actieve rondreis, een "doe-vakantie" of een leuke natuurreis in oktober.


Reistips oktober
Afrika
Deel op Pinterest

Bekijk eens deze verre reizen in oktober!

7. Herfstvakantie bestemmingen

In 2024 hebben de scholen herfstvakantie in Midden en Noord van 26 oktober t/m 3 november en Zuid 19 t/m 27 oktober. In België is het herfstvakantie van 28 oktober t/m 3 november. Wat zijn leuke bestemmingen voor een vakantie met kinderen in oktober? Aangezien de herfstvakantie meestal maar een week duurt, is het aanbevolen om niet té ver weg te reizen met schoolgaande kinderen.

De bestemmingen in Europa en het Midden-Oosten doen het goed: vooral de Canarische Eilanden, Spanje, Noord-Portugal, Griekenland, Jordanië en ook Turkije zijn goede vakantiebestemmingen voor een weekje er op uit met de kids. Je hebt toch een bepaalde zekerheid dat de zon er schijnt in oktober.

Ook het Caribisch gebied is een leuke vakantiebestemming: vooral Curacao is populair tijdens de herfstvakantie. Wie niet absoluut zeker wil zijn van zon, maar een vakantiebestemming zoekt met veel natuur, kan ook eens kijken naar de herfstvakantie reizen van Buro Scanbrit.

Buiten de herfstvakantie

Heb je kinderen die nog niet schoolplichtig zijn, dan kan je naar alle landen reizen, maar zouden we wel aanraden om de herfstvakantie periode te vermijden: de prijzen van vliegtickets en hotels kunnen dan hoger zijn dan in andere periodes van het najaar. 

Reis je met een baby of kinderen jonger dan 4? Sommige landen zijn natuurlijk niet heel geschikt voor een reis met de allerkleinsten, maar er is tegenwoordig veel mogelijk. Wij zijn zelf in oktober in Sri Lanka geweest met een kind van 2 jaar en dat was prima te doen.

Bekijk ook: reizen in september - reizen in november.

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!