Ga naar content

Reizigers welkom

Waar zijn reizigers weer welkom na corona? Hieronder een aantal updates over landen waar je weer naartoe mag reizen. Kijk voor de zekerheid altijd naar de reisadviezen van de Nederlandse overheid.

Naar onze verwachting zullen landen als Namibië en Costa Rica als eerste verre bestemmingen weer bereisd worden.

Europese bestemmingen

Estland

Estland heeft de quarantaineplicht afgelast voor reizigers die het afgelopen half jaar van een coronabesmetting genezen zijn verklaard door een arts of volledig gevaccineerd zijn. Reizigers die in de afgelopen zes maanden zijn hersteld van COVID-19, kunnen quarantaine overslaan als ze een doktersverklaring kunnen overhandigen.
- vaccinatierapport / batchnr in Engels, Ests of Russisch van een van de negen vaccin fabrikanten. Lees hier meer.

Cyprus

Cyprus heeft eenzelfde soort regeling aangekondigd. Vanaf 1 maart kunnen gevaccineerde reizigers zonder restricties naar het eiland reizen. 

Georgië

Internationale reizigers die kunnen bewijzen dat ze een kuur met twee doses COVID-19-vaccin hebben gekregen, kunnen per vliegtuig in Georgië aankomen. Er zijn aparte toegangsregels voor niet-gevaccineerde bezoekers op basis van hun bestemming van herkomst. Lees hier meer.

IJsland

IJsland heeft de restricties opgeheven voor gevaccineerden. Bij terugkomst moet je 10 dagen in thuisquarantaine.
- Bewijs van COVID-19 vaccin. Goedgekeurd digitaal of papieren vaccinatiecertificaat in het IJslands, Deens, Noors, Zweeds of Engels. Uitzonderingen voor niet-EU-burgers. Lees hier meer

Polen

Polen heeft in december aangegeven dat quarantaine niet vereist zou zijn voor mensen die tegen COVID-19 zijn ingeënt. Polen staat echter nog steeds alleen reizigers toe uit bepaalde landen van herkomst. Lees hier meer.

Roemenië

Roemenië ziet af van quarantaine voor mensen die beide doses van het COVID-19-vaccin hebben gekregen. Het land kondigde aan dat aankomende reizigers niet in quarantaine hoeven te gaan als ze twee doses van het vaccin hebben gehad en er ten minste tien dagen zijn verstreken sinds hun tweede dosis.
- vaccinatiebewijs. Lees hier meer.  

Zwitserland

Zwitserland heeft de restricties opgeheven voor gevaccineerden. Bij terugkomst moet je 10 dagen in thuisquarantaine.

Verre bestemmingen

Israël

Israël is koploper qua aantallen gevaccineerden per inwoner. Het land heeft al afspraken met o.a. Cyprus en Griekenland dat er vrij gereisd mag worden door mensen die gevaccineerd zijn. Ze hoeven dus niet in quarantaine bij aankomst in het vakantieland. Naar verwachting zal dit ook snel mogelijk zijn voor andere (Europese) landen.

Seychellen

Reizigers die 2 vaccinaties voor corona hebben gehad zijn welkom op de Seychellen. Tussen de eerste en tweede vaccinatie moet minimaal 2 weken zitten.
- Geldig vaccinatiebewijs
- Negatief PCR-testcertificaat van een geaccrediteerd laboratorium dat binnen 72 uur na de reis is afgenomen (alle bezoekers, inclusief baby's en kinderen).

Sri Lanka

Sri lanka verwelkomt toeristen zonder quarantaine plicht. Toeristen moeten verblijven in zogeheten ‘bio bubbels’. Geen gesloten quarantaine hotels, maar ook geen vermenging met de lokale bevolking. Deze maatregel geldt voor toeristen sinds januari 2021 en zorgt ervoor dat toeristen dus enigszins vrij mogen rondlopen, gebonden aan restricties.


Zo moeten toeristen zich bevinden op de daarvoor aangewezen plaatsen, de juiste verzekeringsdekking hebben en mogen ze geen contact zoeken met de bevolking. Op bepaalde tijdstippen wordt er transport geregeld naar aangewezen bezienswaardigheden. De autoriteiten hebben ca. 98 hotels aangewezen als COVID-veilig. Sommige hotels met zwembad en strand.

Costa Rica

Costa Rica staat op code oranje, maar je kan er wel naartoe reizen.
- negatieve COVID-19 PCR-testuitslag en negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip.

- Na een verblijf in Costa Rica moet je bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. 

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!