Ga naar content

Reizigers welkom

Waar zijn reizigers welkom na corona? Hieronder updates over landen waar je weer naartoe mag reizen (onder bepaalde voorwaarden). Kijk voor de zekerheid ook altijd naar de reisadviezen van de Nederlandse overheid.

Interactieve Travel Map

Onze partners van Bookatrekking hebben deze handige interactieve kaart ontwikkeld. Hier zie je alle 'travel regulations' per land. Dus niet wat Buitenlandse Zaken adviseert, maar welke regels het land zelf heeft opgesteld voor reizigers van buiten. Vragen zoals moet ik een PCR test bij me hebben, moet ik in quarantaine, hoe lang, etc. worden hier beantwoord. 
- Alle toegangsrestricties per land
- Elke dag update per land
- Links naar de entry / health formulieren

Tip: sla deze pagina op als bladwijzer (Ctrl D)

Coronapaspoort - Vaccinatiepaspoort

Binnen Europa komt er een coronapaspoort, het EU-Covid 19 paspoort. Nu de Europese Unie hier werk van maakt geeft dat hoop voor de zomervakantie. Het idee van het gratis paspoort is dat als je een vaccin tegen corona hebt gekregen, negatief bent getest of in de afgelopen maanden corona hebt gehad, dit in een digitaal coronapaspoort komt te staan, wat je kunt tonen bij het inchecken op de luchthaven. De QR-code moet je dan tonen aan de gate.

Tot nu kon ieder land nog zijn eigen regels bepalen en kan het dus zijn dat je ook met dit aantoonbaar bewijs niet naar een land mag reizen. Doel is dat in juli alle landen van de E.U. zo'n paspoort hebben en alle lidstaten dezelfde regels volgen. Er is dus licht aan het einde van de tunnel en daar zijn wij al lang blij mee!

Europese bestemmingen

Een aantal updates per land. Op onze site vind je reistips en informatie per bestemming.

Estland

Estland heeft de quarantaineplicht afgelast voor reizigers die het afgelopen half jaar van een coronabesmetting genezen zijn verklaard door een arts of volledig gevaccineerd zijn. Reizigers die in de afgelopen zes maanden zijn hersteld van COVID-19, kunnen quarantaine overslaan als ze een doktersverklaring kunnen overhandigen.
- vaccinatierapport / batchnr in Engels, Ests of Russisch van een van de negen vaccin fabrikanten. Lees hier meer.

Cyprus

Cyprus heeft eenzelfde soort regeling aangekondigd. Vanaf 1 maart kunnen gevaccineerde reizigers zonder restricties naar het eiland reizen. 

Frankrijk

Frankrijk zet stappen naar een brede uitrol van digitale gezondheidscertificaten en gaat nu testen met binnenlandse vluchten. De Covid-19 app, ‘TousAntiCovid', heeft een nieuwe functie om testresultaten en vaccinatiegegevens op te slaan en wordt ingezet op korteafstandsvluchten tussen Parijs en Corsica. De maatregel zou de weg kunnen vrijmaken voor het weer op een normale wijze opstarten van vluchten.

Vanaf juni wil Frankrijk weer buitenlandse toeristen verwelkomen. In het begin zal er nog wel een avondklok gelden, maar geleidelijk gelden er steeds meer versoepelingen.

Georgië

Internationale reizigers die kunnen bewijzen dat ze een kuur met twee doses COVID-19-vaccin hebben gekregen, kunnen per vliegtuig in Georgië aankomen. Er zijn aparte toegangsregels voor niet-gevaccineerde bezoekers op basis van hun bestemming van herkomst. Lees hier meer.

Griekenland

Griekenland streeft ernaar om op 14 mei weer open te gaan voor reizigers die gevaccineerd zijn en in het bezit zijn van een recente negatieve Covid-19 test. Er zullen willekeurige tests gedaan worden bij aankomst in het land. Kosten voor eventuele ziekenhuisopname en verblijf in coronahotel bij positieve uitslag worden betaald door de Griekse overheid.
Er geldt dus vanaf dan geen quarantaineverplichting voor een vakantie in Griekenland. 

IJsland

IJsland heeft de restricties opgeheven voor gevaccineerden. Bij terugkomst moet je 10 dagen in thuisquarantaine.
- Bewijs van COVID-19 vaccin. Goedgekeurd digitaal of papieren vaccinatiecertificaat in het IJslands, Deens, Noors, Zweeds of Engels. Uitzonderingen voor niet-EU-burgers. Lees hier meer

Polen

Polen heeft in december aangegeven dat quarantaine niet vereist zou zijn voor mensen die tegen COVID-19 zijn ingeënt. Polen staat echter nog steeds alleen reizigers toe uit bepaalde landen van herkomst. Lees hier meer.

Roemenië

Roemenië ziet af van quarantaine voor mensen die beide doses van het COVID-19-vaccin hebben gekregen. Het land kondigde aan dat aankomende reizigers niet in quarantaine hoeven te gaan als ze twee doses van het vaccin hebben gehad en er ten minste tien dagen zijn verstreken sinds hun tweede dosis.
- vaccinatiebewijs. Lees hier meer.  

Spanje

Spanje wil vanaf juni weer toeristen uit het buitenland toelaten. Hiervoor dienen ze een digitaal gezondheidscertificaat voor te leggen. Men moet aantonen gevaccineerd te zijn, negatief getest te zijn of recent hersteld te zijn van corona.
Het certificaat wordt in mei getest. Als het goed is, wordt het in juni ingezet. Daarmee wil Spanje zekerheid bieden aan vakantiegangers. Bron NOS.

Zwitserland

Zwitserland heeft de restricties opgeheven voor gevaccineerden. Bij terugkomst moet je 10 dagen in thuisquarantaine.

Verre bestemmingen

Israël

Israël is koploper qua aantallen gevaccineerden per inwoner. Het land heeft al afspraken met o.a. Cyprus en Griekenland dat er vrij gereisd mag worden door mensen die gevaccineerd zijn. Ze hoeven dus niet in quarantaine bij aankomst in het vakantieland. Naar verwachting zal dit ook snel mogelijk zijn voor andere (Europese) landen.

Kaapverdië

Het vliegverbod naar Kaapverdië werd op 4 maart 2021 opgeheven.

Seychellen

Reizigers die 2 vaccinaties voor corona hebben gehad zijn welkom op de Seychellen. Tussen de eerste en tweede vaccinatie moet minimaal 2 weken zitten.
- Geldig vaccinatiebewijs
- Negatief PCR-testcertificaat van een geaccrediteerd laboratorium dat binnen 72 uur na de reis is afgenomen (alle bezoekers, inclusief baby's en kinderen).

Sri Lanka

Sri lanka verwelkomt toeristen zonder quarantaine plicht. Toeristen moeten verblijven in zogeheten ‘bio bubbels’. Geen gesloten quarantaine hotels, maar ook geen vermenging met de lokale bevolking. Deze maatregel geldt voor toeristen sinds januari 2021 en zorgt ervoor dat toeristen dus enigszins vrij mogen rondlopen, gebonden aan restricties.


De autoriteiten hebben ca. 98 hotels aangewezen als COVID-veilig. Sommige hotels met zwembad en strand. Toeristen die 2 weken voor aankomst twee doses van het vaccin hebben gehad, mogen het door de overheid goedgekeurde hotel na 24 tot 48 uur verlaten, mits de PCR-test een negatieve uitslag geeft.

Thailand

Vanaf april verkort Thailand de verplichte quarantaine in hotels voor de meeste reizigers naar 1 week. Na aankomst moet je dus een week in isolatie doorbrengen. Dit geldt voor niet-Thaise gevaccineerden. Reizigers moeten dus wel minstens 2 weken voordat ze Thailand bezoeken beide prikken van het coronavaccin hebben gehad en de inenting mag niet ouder zijn dan drie maanden. Mensen die geen vaccin hebben gehad moeten nog wel 10 dagen in hotelquarantaine.

Wie gevaccineerd is, kan echter wel vanaf 1 juli zonder quarantaineverplichtingen naar het Thaise eiland Phuket reizen.

Costa Rica

Costa Rica staat op code oranje, maar je kan er wel naartoe reizen.
- negatieve COVID-19 PCR-testuitslag en negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip.

- Na een verblijf in Costa Rica moet je bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. 

Het is best lastig om alles up to date te houden. Dus zie je een foutje, laat het ons aub weten! En vergeet niet ons te volgen op Social Media voor nog meer updates en inspiratie!

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!