Ga naar content

Reisinspiratie vanuit huis

Nu we niet kunnen reizen, nemen veel landen het initiatief om reisinspiratie voor thuis te delen. Bijna iedere dag zien we nieuwe beelden verschijnen. Wij verzamelden de mooiste videofilmpjes, zodat jij, ook in deze bizarre tijden, nog steeds de Wereld kunt zien en genieten van al dat natuurschoon. Vanuit je luie stoel tonen we de mooiste plekjes!

NatureScanner - Reizen na corona

De corona crisis heeft ons doen beseffen dat we reizen niet voor lief moeten nemen. Daarom gaan wij extra genieten als we de wereld weer mogen verkennen. Wij kiezen voor duurzaam en respectvol reizen. Doe je mee?

Portugal - Can't skip hope

Portugal was het eerste land dat met een inspiratiefilmpje kwam toen corona alles plat legde. Dit vonden wij heel mooi. Vorig jaar was ik zelf nog in het noorden van het land, waar ik verrast werd door het authentieke karakter wat hier nog zo goed bewaard is gebleven. Wil je meer inspiratie over de natuur in deze vakantiebestemming?
Bekijk dan alle mooiste plekjes in Portugal.

Slovenië - I feel sLOVEnia - Turn to nature and dream ?

Stay home, dear friend. Find strength in your dreams. Imagine a new world. Seed a tree for you and me. Stay home, so we can travel tomorrow. IfeelsLOVEnia moedigt je aan om nu te dromen en straks de natuur weer in te trekken. Droom weg!

Mijn collega Manou is gek op Slovenië. Ik ben er zelf als kind geweest, maar heb er niet heel veel herinneringen aan. Maar met dit filmpje begrijp ik haar voorliefde wel voor dit nog verborgen pareltje in Zuid-Europa. Wil je alvast leuke inspiratie op doen voor toekomstige vakanties? Bekijk dan snel de mooiste plekken in Slovenië.

Tenerife - Wij komen terug

Tenerife was de meest verrassende natuurbestemming die ik in 2019 bezocht. Ik was er op uitnodiging van het Verkeersbureau om het eiland in de kijker te zetten als actieve bestemming. En wauw, wat een mogelijkheden biedt deze - all year round - zonnige hot spot. Je kunt er prachtig fietsen en wandelen in natuurparken, kajakken, duiken en snorkelen enz. Echt een aanrader, ook voor een natuurreis dus! Bekijk de tips die ik verzamelde over mooie plekken op Tenerife.

Malta - Natuur en cultuur

Met een grote rijkdom aan cultuur is Malta altijd een interessante eilandbestemming geweest. Struin door de gezellige straten en zoek verkoeling in de azuurblauwe baaien. Meer weten? Laat je verder inspireren voor een vakantie op de mooiste plekken van Malta!

Droom nu, reis later...

Duitsland - Verken Duitsland vanuit huis

Er zijn zo veel mooie dingen om over te dromen, dat bewijst dit filmpje van het Duitse Verkeersbureau. Droom jij over bergen, kastelen, oude steden of bossen? Duitsland biedt het allemaal. Bekijk de mooiste plekjes in Duitsland.

Zwitserland - Dream now MySwitzerland

Wat is Zwitserland toch betoverend. De beelden van fonkelende lichtjes van schattige bergdorpen en de panoramatreinen laten ons verlangen naar een reisje Zwitserland. Vooral de natuur in Zwitserland is overweldigend. Doe inspiratie op voor later.

Zuid-Tirol - Everything we love

Ja, ook wij houden van alles wat Zuid-Tirol te bieden heeft. Bekijk dit filmpje en je begrijpt meteen waarom!

Ierland - Discover Ireland - I will return

Discover Ireland vertelt dat de landschappen van Ierland wel zwaardere stormen hebben meegemaakt dan deze. En zo is het, we komen er doorheen en dan kunnen we weer genieten van het groene land. Een land met sprookjes landschappen en ruige kliffen. Na de storm komt Ierland!

Indonesië - Wonderful Indonesia

Take a break to enjoy this moment. Distance yourself from the crowd. Indonesië biedt je inspiratie voor een mooie reis in de toekomst.

Benieuwd naar meer? Het land is een prachtige en vooral veelzijdige bestemming in Azië. Waar cultuur, natuur en lekker eten onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Ieder eiland heeft zijn charme, zijn unieke diersoorten en landschap. Op Naturescanner vind je een overzicht van de mooiste plekken in Indonesië.

Seychellen - Ervaar de Seychellen later

''De wereld staat misschien stil, maar jouw dromen niet. Onthoud dat een uitgestelde droom een verrijkte droom is.'' Schitterende quote van het verkeersbureau van de Seychellen.

De Seychellen zijn alles wat je van een bounty bestemming verwacht en meer. Wuivende palmbomen, parelwitte zandstranden en een zee zo blauw... Dat zijn de Seychellen. Met maar liefst 115 eilanden is het moeilijk om te kiezen. Wij delen de mooiste eilanden van de Seychellen met jou. Zo heb je nu iets om bij weg te dromen en straks om naar uit te kijken.

Kazachstan - Kazakhstan will be waiting for you

De veelzijdige landschappen in dit filmpje laten je wegdromen naar een land dat voor velen nog onbekend is: Kazachstan. En dat terwijl dit land een parel is voor natuurliefhebbers. Hoge bergen, uitgestrekte steppes en diepblauwe meren wachten om ontdekt te worden. Bekijk de mooiste plekken van Kazachstan en voeg het land toe aan je bucketlist.

Australië - With love from Australia

Advies van de Australiërs: houd contact met je 'mates'! Zo belangrijk in deze tijden. Focus nu op je naasten en later weer op reizen.

De flora en fauna van Australië zijn onwaarschijnlijk veelzijdig. Koala's, kangoeroe's, quokka's, een betoverende onderwaterwereld, vochtige regenwouden en kustlijnen waar je stil van wordt. Ontdek de natuur in Australië voor jouw toekomstige reis.

Costa Rica - We will be here

Costa Rica wacht op jou! Ze wachten tot je weer komt surfen op de oceaan, tot je weer een trektocht komt maken door de dichtbegroeide bossen, tot je komt luieren op de stranden. Tot die tijd wil Essential Costa Rica jou inspireren met schitterende beelden. En wij doen er graag aan mee door met jou de natuur van Costa Rica in te trekken. Geniet!

Kenia - MagicalKenya - The magic awaits

Kenia is het land om je onder te dompelen in bijzondere cultuur en om je te begeven tussen wilde dieren. Maar ook om te relaxen op witte stranden. Onthoud dat dit alles niet zomaar verdwijnt. Na de crisis ontvangt Kenia reizigers met open armen. Bekijk nu alvast de mooiste plekjes in Kenia.

Filipijnen - Word wakker op de Filipijnen

Doe je ogen dicht en word wakker omgeven door kleurrijke koralen vissen. Word wakker in een jungle waar neushoornvogels in de bomen zitten. Word wakker onder palmbomen op een eiland middenin de fonkelende blauwe zee. Word wakker in een wereld waarin we weer mogen reizen. Word wakker op de Filipijnen

Alaska - We will wait, for you

Wat is Alaska toch een spectaculaire bestemming. Walvissen spotten, op noorderlicht jacht, hiken door de bossen, boottochten maken langs gletsjers... Alaska kent geen grenzen. Behalve nu. In deze tijden blijft het bij dromen over de natuur in Alaska. Maar Alaska wacht, op jou.

Dream then Travel: Perú is preparing to welcome you!

Peru heeft grote stappen gezet om reizigers veilig te verwelkomen zodra het weer mag. Tot die tijd moedigt het land je aan om te dromen van alle bijzondere plekken die Peru te bieden heeft. Zelf dromen zij er ook van om weer gasten te mogen ontvangen in hun prachtige land. Tot snel!

Hope lights the way | JNTO

Na het kijken van deze video willen wij het liefst meteen in het vliegtuig springen naar het magische Japan. Het land roept op om hoop te houden. Ooit kunnen we weer reizen. Zodra dat kan, ontvangt Japan je met open armen.
Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!